KOCA DONANMADA KOMUTAN KALMADI!

Emekli Korgeneral Engin Alan'ın ''Bu saatten sonra ancak İDO'dan kaptan bulurlar'' dediği Deniz Kuvvetlerinde, Balyoz mahkumiyetleri ve istifalar sonucu komutan kalmadı.

23 Ekim 2013 Çarşamba 15:52
KOCA DONANMADA KOMUTAN KALMADI!

 MHP Milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın ''Bu saatten sonra ancak İDO'dan kaptan bulurlar'' dediği Deniz Kuvvetlerinde, Balyoz mahkumiyetleri ve istifalar, kadroya darbe vurdu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu'nun ardından, bu göreve gelecek Oramiral kalmadı.

Balyoz davasında Koramiral Deniz Cora ile Tümamiraller Caner Bener ve Sinan Ertuğrul mahkum oldu. Böylelikle 2014'de terfi sırası gelen bu üç isim de, kadro dışına çıktı. 2014'de Koramiral rütbesinden Or ve Tümamiral rütbesinden Koramiralliğe terfi edecek isim kalmadı. Balyoz hükümlüsü 237 sanığın 134’ü (yüzde 57) Deniz Kuvvetlerinden oluştu. 7’si görevde 27’si emekli 34 Amiral ile 86’sı görevde 14’ü emekli 100 denizci subay mahkumiyet aldı.

İSTİFALAR DA ETKİLEDİ
Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in ardından, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek, Deniz Kuvvetleri Teknik Başkanı Tümamiral Sami Örgüç ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal da istifa etti. 

2016'de Oramiral olabilecek tek isim Koramiral Atilla Kezek'in istifası sonucu, yerine Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Serdar Dülger getirildi. Dülger'den boşalan göreve ise atanacak yeni bir Koramiral bulunmuyor. Halen Donanma Komutanlığı'nı Kor rütbesinde sürdüren Veysel Kösele ise İzmir’deki davadan yargılanıyor. Denizdeki diğer iki Koramiral Hasan Uşaklıoğlu ve Serdar Dülger'in de 2017 yılında rütbe terfi süreleri gelecek.

2014 YAŞ toplantısında terfi sırası gelen Koramiral Deniz Cora, Tümamiraller Caner Bener ve Sinan Ertuğrul, Tuğamiraller Şafak Yürekli, Can Yıldırım ve Sadi Ünsal mahkum oldu. Böylelikle Deniz Kuvvetlerinde 2014'de terfi edebilecek Koramiral ve Tümamiral kalmadı. Terfi listesinde sadece Tuğamiraller Faruk Harmancık, Azmi Tosun, Hasan Doğan ve Şevki Şekerefeli yer alacak. 

Bu yıl temdit alan Tuğamiral Gündüzalp Demirus ve İskender Yıldırım da 2014 şura listesinde bulunacak. 2014 gibi 2015'de de Oramiral sıkıntısı yaşanacak. 2015'de Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Oramiral Nusret Güner istifa etmişti. 2015'de terfi sırası gelen  Koramiral Veysel Kösele de İzmir'deki gizli belge davasından yargılanıyor.

Aynı yıl Tümamiraller Kemalettin Gür, Hasan Şükrü Korlu ve Emin Sami Örgüt'den biri Koramiral olabilecek. Ancak 2017'ye kadar Or rütbesine terfi ettirilebilecek isim bulunamayacak. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.10.2013 15:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol