KLIÇDAROĞLU NE YAPTIĞINI BİLMİYOR!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yine Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Öyle sözler sarfetti ki...

12 Temmuz 2011 Salı 10:46
KLIÇDAROĞLU NE YAPTIĞINI BİLMİYOR!

 Mesele haklarında mahkumiyet kararı bulunmayan milletvekillerinin, tahliye edilip yemin etmeleri ise onları tahliye edecek makam yargıdır. Yargıya da 138. madde gereğince hiçbir kurum talimat veremez. Esasen genel düzenleme mevcut yasalarda var. Ona rağmen milletvekili seçildiği takdirde sen tahliye edilmeye mecbursun diye düzenleme yapılabilir ama Anayasa Mahkemesi de eşitlik ilkesine aykırı diye iptal edilebilir. Kılıçdaroğlu ‘Teklifimiz hazır. Oktay Ekşi ile Meclis’e vereceğiz’ dedi. Biz de güldük. Böyle olmayacağını biliyorduk. Sorunca ‘Vazgeçtik onlar versin’ dedi. Kılıçdaroğlu ne yaptığını bilmiyor, CHP’de de kafalar karışık.”

ÇOK KOMPLİKE BİR OLAY: Biz Meclis’te Tahkim Kurulu kararlarının geçerli olduğuna dair Anayasa değişikliği yaptık. Tahkim kararları kesindir. Bunu da bizden UEFA istedi. Bu konuda kurulun karar vermesi lazım. Türkiye’de en çok taraftarı olan kulübün başkanı, Fenerbahçe ile özdeş haline gelmiş insan ama iddia edilen konular da sporda olmaması gereken konular. İşin içine futbolcuların, menajerlerin, kulüp başkanlarının girmesi komplike olay. Çok yönlü bir dava. Yargı sürecinin süratli birşekilde sonuçlanmasını isteriz. Türkiye’de kimsenin suç işleme imtiyazı yok. Bazı kişilerin tutuklanması ve bu işlere konu edilmesi dikkat çekiyor ama gerçek hukuk devletinde olması gereken şeylerden diye düşünüyorum. Dünya bunu yaptı.

YAŞ’TA KRİZ ÇIKMAYACAK: Dışarıdan takip ettiğimiz kadarıyla haklarında dava açılmış, terfi sırasında pek çok muvazzafın bu konumları nedeniyle terfi edemeyecekleri veya üst göreve atanamayacakları söyleniyor. Krizden kasıt buysa... YAŞ’ta mevcut kanunlar, gelenekler bir sıkıntıya yol açmadan terfi ve atamaları gerçekleştirir diye düşünüyorum. TSK güçlü ve gelenekleri olan bir kurum. Biz burada bir eksikliğin ya da zaafa uğratacak gelişmenin yaşanmayacağını biliriz. Başbakan,Milli Savunma Bakanı bu konuda gerekli çalışmaları yapıyorlardır. Şura’ya katılan 25’e yakın general, amiral var. Birlikte silahlı kuvvetlerin onuruna geçmişine yakışan kararlar alacaklardır. Krizle sonuçlanacağını düşünmüyorum. Tutuklanan, açığa alınan isimler var. Yargı süreci devam ediyor. TSK mevzuatında o kişilerle neler yapılacağı öngörülmüş. Bu konunun ilgili ilgisiz kişilerce tartışılması da kuruma zarar verir. Demokrasiye inanmış komuta kademesi bu durum karşısında mutlaka gereğini yapacaktır
.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol