KKTC'nin Yeni İsmi Belli Oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, ülkenin ismiyle birlikte ‘Anayasa’yı da değiştirip başkanlık sistemini getirmeyi planladıklarını açıkladı.

17 Temmuz 2021 Cumartesi 13:37
KKTC'nin Yeni İsmi Belli Oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabı üzerinden "Devletin adı, Başkanlık sistemi ve YDP…" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Londra Gündem'in aktardığı habere göre Arıklı, ülkenin adının değişeceğini belirtti.

YENİ İSMİ NE OLACAK?

Katıldığı bir TV programdaki açıklamalarına işaret eden Arıklı, “YDP olarak önümüzdeki dönem ‘sistem değişikliği’ konusunu gündemimize aldık” ifadelerini kullanarak, ülkenin adının 'Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' olarak değiştirileceğini söyledi.

"EN KOLAY YOL"

Erhan Arıklı ayrıca, sistem değişikliği için anayasanın değiştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Oysa biz Anayasamızı bir türlü değiştiremiyoruz. Bunu yapmanın en kolay yolu devletimizin adını Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirmek. Bu isim bize Annan Planında BM tarafından verilmişti. İKO’da da bu şekilde gözlemci üye olarak bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Bu konunun önümüzdeki süreçte ana konulardan biri olacağını belirten Arıklı, "YDP olarak biz bu konuda kendi çalışmalarımıza başladık" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.07.2021 13:43
Anahtar Kelimeler:
KKTCKuzey Kıbrıs
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol