Kızılay Başkanı FETÖ Hayranı Çıktı!

Ensar Vakfı'na bağışı "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" diye savunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın geçmişte yaptığı Fethullah Gülen paylaşımları yeniden gündeme geldi.

30 Ocak 2020 Perşembe 14:16

Elazığ depreminin ardından Twitter hesabından yurttaşlardan para talep etmesiyle tepki çeken, Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışı "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" diye savunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın geçmişte yaptığı Fethullah Gülen paylaşımları yeniden gündeme geldi.

Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Kınık, "FETÖ'cü müsünüz?" sorusuna, "15 Temmuz darbe gecesinde saat 21.30'da ve ondan sonraki süreçlerde, benim Twitter hesabıma girsinler, benim nerede olduğuma baksınlar. 15 Temmuz'da korunması gereken en büyük değer Cumhurbaşkanı'mızdı. Ailemin tamamını Atatürk Havalimanı'na çağırdım, oğlum Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçerken yaralandı, gazi oldu" şeklinde yanıt verdi.

Kınık'ın paylaşımları şöyle:

kizilay-baskani-da-sasirtmadi-fethullah-gulen-hayrani-cikti-681505-1.

kizilay-baskani-da-sasirtmadi-fethullah-gulen-hayrani-cikti-681506-1.

SKANDAL SAVUNMA...

Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Kınık, "Başkent Gaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet" dedi.

Kınık, söz konusu bağışı "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" diye savundu.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.01.2020 22:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol