'Kim Bu Vatandaşın Canına Okuyan Hırsız'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Tükkan, doğal gaz fiyatları ile ilgili soru önergesine 'ticari sır' yanıtını veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e çağrıda bulunarak "Bakan, bize hırsızın kim olduğunu açıklamalı" ifadelerini kullandı.

26 Nisan 2020 Pazar 13:45
'Kim Bu Vatandaşın Canına Okuyan Hırsız'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in,"Avrupa doğal gazın bin metreküpünü 120 dolar civarında alırken, Türkiye’nin 280 dolara almasının nedeni nedir?" sorusuna "Ticari sır" yanıtını vermişti.

Bakan Dönmez’in soru önergesine verdiği yanıtın ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Tükkan’dan sert tepki geldi.

"BAKAN BİZE HIRSIZIN KİM OLDUĞUNU AÇIKLAMALI"
Doğal gazın dünyaya oranla daha ucuza alınmasının ticari sır olabileceğini ifade eden Türkkan, bunun tersinin ticari sır olmadığını belirterek, "Birileri bizim paralarımızı çalıyor demektir bu. Bakan, bize hırsızın kim olduğunu açıklamalı.

"Türkkan’ın açıklaması şöyle:

Doğalgazı dünya 280 dolardan alırken biz 120 dolara alsak, bunu nasıl becerdiniz sorusuna kalkıp ticari sır cevabı verilse anlarım. Bunun tersinin ismi ticari sır değil ki; birileri bizim paralarımızı çalıyor demektir bu. Bakan, bize hırsızın kim olduğunu açıklamalı. 

turkkan-tw.jpg

CHP Mersin Milletvekilili Mahir Başarır'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması amacıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesindeki ifade şöyleydi:

"Avrupa ülkeleri doğal gazın bin metre küpünü 120 dolar civarında satın alırken, Türkiye'nin aynı miktarda doğal gazı 280 dolara almasının nedeni nedir? Aradaki bu ürkütücü farkın gerekçeleri nelerdir?"

"TİCARİ GİZLİLİK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, soru önergesine verdiği yazılı cevapta şu ifadeleri kullanmıştı:

"Doğal Gaz Alım Satım Anlaşmaları uluslararası ilişkiler açısından ekonomik ve siyasi etkileri olan ticari akitler olup, bu anlaşmaların hükümleri ticari gizlilik içermektedir. Ticari gizliliğe haiz konuların açıklanması anlaşmaya aykırılık teşkil etmekte olup bu durum gerektiğinde anlaşmanın feshi veya bu nedenle doğan zararın tazmini gibi yaptırımlara yol açabilmektedir..."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.04.2020 14:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol