KILIÇDAROĞLU'NU CHP'NİN BAŞINA ONLAR GETİRMİŞ!

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a göre CHP lideri Kılıçdaroğlu partinin başına özellikle getirilmiş. Gerekçe ise şuymuş!

18 Haziran 2011 Cumartesi 14:12
KILIÇDAROĞLU'NU CHP'NİN BAŞINA ONLAR GETİRMİŞ!

 Terör örgütü PKK’nın lideri Öcalan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilinçli bir asker Ergenekon operasyonuyla partinin başına getirildiğini, amacın da Alevi Kürtleri PKK’dan uzaklaştırmak olduğunu ileri sürdü. Öcalan Tunceli ve Urfa'daki seçim sonuçlarından da rahatsızlığını dile getirerek bu illerin iyi analiz edilmesini istedi.

15 Haziran’da son bulacak “eylemsizlik süreci” nedeniyle gözlerin çevrildiği Öcalan’ın avukatlarına yaptığı açıklamalar örgüte yakın internet sitesinde yayınlandı. 

Eylemsizliği uzatan, Meclis’i tatil yapmamaya davet eden ve kendisine bir çağrı yapılmasını isteyen Öcalan seçim sürecine dair de ilginç açıklamalar yaptı. Öcalan Kılıçdaroğlu ile ilgili şu iddiaları ortaya attı:

“Kılıçdaroğlu iyi niyetli olabilir, bir şey demiyorum, dürüst de olabilir, kişiliğine bir şey demiyorum ama bilinçli bir planın, senaryonun sonucu CHP'nin başına getirildi, aslında kısmen de başarılı oldular ama olan Alevilere oldu. Kılıçdaroğlu bir asker-Ergenekon operasyonuyla CHP'nin başına getirilmiştir, iyi analiz edilirse bunu görmek zor değildir. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getirilişini iyi anlamak lazım. Bu operasyonun asıl amacı Alevi Kürtleri bizden uzaklaştırmak, CHP'ye oyları kanalize etmekti."

KAMER GENÇ’E YÜKLENDİ

Dersim’de Sünni-Alevi Kürt ayrımı, Bingöl'de Kürt-Zaza ayrımı yapıldığını ileri süren Öcalan “Bunu iyi anlamak lazım, bu kendiliğinden değil bilinçli olarak yapılıyor” diyerek CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e yüklendi:

”Bazı sahte tiplemeler bu politikalara hizmet ediyorlar. Aslında dayatılmak istenen gericiliktir, bu yapılmak isteniyor, Kamer Genç gibilerle yapılmak istenen budur. Kamer Genç bir açıklamasında “sadece Şafiler Kürttür, Dersimliler Türkoğlu Türktür” gibi laflar ediyor. Ankara'da iki-üç binada sadece misafirlerine yemek verdiği, yedirip içirdiği söyleniyor. Bu parayı nereden buluyorlar? Bu para Kamer Genç'in parası değildir, ona bunun için para bulunuyor. Bununla fakirleştirilen, aç bırakılan ve kişiliksizleştirilmeye çalışılan halk üzerinden yapılmak istenen bir kampanyadır. 12 Eylül döneminde cuntanın danışma meclisinde yer almış biridir. Bilemiyorum Dersimliler onurlarını bu şekilde nasıl koruyacaklar, kendilerini nasıl muhafaza edecekler, bu da tartışma konusudur.” 

AK Parti’nin Tunceli’de geçen seçime göre daha fazla oy almasını da, “Dersim gibi bir yerde nasıl bu kadar oy alıyor?” diye şaşkınlıkla karşılayan Öcalan, Tunceli’nin iyi analiz edilmesini istedi.

MEMLEKETİ DE ŞAŞIRTTI

Öcalan’ı şaşırtan illerden biri de memleketi Urfa oldu. Öcalan bu konuda da şu ilginç değerlendirmeyi yaptı. 

”Urfa'da geçen seçimlerde de benzer bir oyun oynadılar, o zaman başarılı olmuşlardı, ikinci adayı kaybettirmişlerdi, yoksa diğer aday da o zaman kazanmıştı. Urfa konusunda daha önce de söylemiştim, büyük oyunlar oynanıyor burada. Devletin öteden beri toprak, su üzerindeki mülkiyetçi egemenliği halkı zorda bırakıyor. Onun üzerinden kirli politikalar yürütüyorlar, bunu daha öncede söylemiştim, bunu iyi bilmek gerekiyor. Urfa'nın dağ kadar sorunları var, nasıl bu kadar dar bir örgütlenme oluyor, siyasal örgütlenme nasıl böyle yetersiz kalıyor, bunu anlamak mümkün değil.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yort Sabul 2011-06-20 11:12:43

Bebek katili öcalan Tuncelilerin chp ye oy vermesini eleştireceğine doğu ve güneydoğudan 8o milletvekilini akp çıkarmıştır... yapabiliyorsa bunun açıklamasını yapsın....