KILIÇDAROĞLU ŞİFRELERİ AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de önseçime girme kararının ardından 39 kontenjan adayı nasıl belirleyeceğini anlattı.

20 Mart 2015 Cuma 13:38
KILIÇDAROĞLU ŞİFRELERİ AÇIKLADI

 Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyaretinde gündeminde genel seçim vardı. Önseçime girme kararı alan Kılıçdaroğlu ”Yol arkadaşlarından’ beklentilerini de anlattı. Sözcü'nün haberine göre; Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri şöyle:

YENİ BİR SÜREÇ

1980 sonrası ilk kez 55 yerde önseçim yapma kararı aldık. Hiçbir siyasi partinin yapmadığı uygulamayı başlattık. Ben de genel başkan olarak da önseçim kararı aldım. Yeni bir sürecin başlaması diğer siyasal liderlere de örnek olması açısından. Demokrasi diyoruz, milli irade diyoruz. Milli iradeyi sandıktan çıkan sonuç olarak kabul ediyoruz. Ama milli irade diye göklere çıkardığımız halkın oylarına güvenmiyoruz. Halkın önüne bir liste koyuyoruz. Buna oy vereceksin. O listeyi seçen halk değil aslında. Listeyi seçip halkın önüne koyan liderler.

ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK

CHP’de daha çok şey değişecek. Elbette ki bütün arkadaşların kararına saygı gösteriyoruz. Ama herkese illa önseçime gireceksin diye bir dayatma yapmak da yanlış. Nasıl kontenjan dayatması yanlış ise önseçim dayatması da yanlış. Her siyasi partinin belli sayıda kontenjan hakkı olabilmeli. Siyasete yeni girenler, bilgi ve birikimiyle göz dolduran ama kamuoyunda tanınmayanlara fırsat vermek gerekir. Siyasete yeni girmemiş olanların da önseçime girmelerini her zaman tercih ediyoruz.

YOL ARKADAŞLARI

Sosyal demokraside yol arkadaşlığının çok önemli olduğuna inanıyorum. Kişiler listede olur olmaz, seçilir seçilmez ama bir davaya inanmışsan o davanın kişisel çıkarlar üzerine inşa edilmemesi lazım.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.03.2015 13:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol