Kılıçdaroğlu, SADAT'ın Kapısına Dayandı, Olay Açıklamalar Yaptı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın merkezine gitti ancak içeriye giremedi, Kılıçdaroğlu, "Seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlusu SADAT'dır" dedi.

13 Mayıs 2022 Cuma 16:16
Kılıçdaroğlu, SADAT'ın Kapısına Dayandı, Olay Açıklamalar Yaptı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın merkezine gitti. Burada Erdoğan’a seslenen ve seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlunun SADAT ve Saray’ın kendisi olduğunu söyleyen CHP lideri, “Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” dedi.


Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ın faaliyetleriyle bilgi almak için sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. SADAT’ın kapısına giden CHP Lideri burada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “SADAT gibi kuruluşlar ne olursa olsun seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray’dır. Korkudan kapıyı kapattılar. Erdoğan bunları hangi gerekçe ile danışman yaptın?” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE ASLA SADAT GİBİ PARAMİLİTER KURULUŞLARA TESLİM EDİLMEYECEKTİR”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça ‘terör’ ‘tethiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör”

“SADAT TERÖRİST YETİŞTİREN BİR KURUM”

“Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?”

SEÇİM GÜVENLİĞİ VURGUSU

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Eğer bugün Türkiye'de milyonlarca insan varsa ve bunlar Suriye'den gelmişlerse, bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT'tır. Erdoğan'a söylemeyek isterim; sen bu kuruluşu hangi gerekçe ile danışman yaptın ve hangi gerekçe ile çalıştın? Şu ana kadar Erdoğan'dan bu konu hakkında gelen hiçbir bilgi yok. Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim; CHP bu ülkede demokratik yollarla seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray'dır. Bunu bütün Türkiye'ye ve halkımıza açık ve net ifade ediyorum."

kilicdaroglu-sadat-in-onune-gitti-secimi-golgeleyecek-bir-sey-olursa-sorumlusu-sadat-tir-1015078-1.

"KAPILARINI KORKUDAN KAPATTILAR"

"Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Biz Kuvayi Milliyeciyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz SADAT'çılardan, tetikçilerden korkacak kişiler değiliz. Korkanlar kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik, kendilerinden bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları kurtarmaz. Biz bu ülkeye gerçek demokrasiyi getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bütün halkımızın bunu bilmesini isterim. Buraya CHP'li kadın milletvekilleri de dahil olmak üzere çok sayıda milletvekiliyle geldik. Hiçbir şekilde basına bu olayı vermek istemedik. Kişileri de rencide etmek istemedik. Sağlıklı, tutarlı bir şekilde size soru sormak istiyoruz, kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, bunları öğrenmek istedik ama kapılarını korkudan kapattılar. Ama korkunun ecele faydası yok!"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2022 16:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol