Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakının 3. Ortağını Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu ve Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağını bakın nasıl anlattı?

18 Mayıs 2021 Salı 16:55
Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakının 3. Ortağını Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Konuşmasından satırbaşları şöyle:

İsteriz ki güzel bir dünyada yaşayalım. Savaşlar olmasın. 

Filistinlilere yapılan saldırı asla kabul edilemez. 300'e yakın kişi hayatını kaybetti. Çocuklar var bunların içinde. Kan gövdeyi götürürken dünyanın demokratları ne yapıyor? Neden katliamı engellemiyorlar. Ölen her çocuğun sorumluluğu bütün dünyadaki insanları ilgilendiriyor.

Filistinliler işgal edilmiş topraklarını almak, bağımsız devlet olmak istiyorlar. En tabii hakları. Beni üzen İslam dünyasındaki parçalanma. BM'nin gerekli çabayı göstermemesi.

Filistin halkıyla dayanışmayı sürdürüyoruz. Filistin halkı bağımsızlık mücadelesi gösterirken gençlerimiz oradaydı. Genlerimizin mezarları hala orada. 
İhvanendeksli politika Türkiye'nin saygınlığına darbe vurdu. 

Vatandaşlarımız kaygı içerisinde. Çıkış arıyorlar. Sorun doğrudan doğruya onu vurmuş durumda. 

Milyonlar geçinemiyor. Esnaf kan ağlıyor. Milyonlarca evde işsizlerimiz var. Fidan gibi çocuklarımız işsiz. Bütün bunlar olurken yapılan israfa isyan ediyorsunuz. 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin pandemi sürecini yönetemediklerini biliyorum. Kapanma sonrasında bile aldıkları kararların ne kadar dengesiz olduğu ortaya çıktı. AVM'ler açık çay bahçeleri kapalı. Allah akıl fikir versin.

Vatandaşa hibe vereceğine IBAN numarası açıp vatandaşlardan para topladılar. Türkiye hani zengindi? Hani hiçbir sorunumuz yoktu? Hani kasalar tıka basa doluydu?
 
Pandeminin ilk dönemide 107 bin hanenin elektiriği kesildi. 

128 milyar dolar nereye gitti? Kaça sattınız, nereye sattınız? Ben bilmiyorum, 600 milletvekili bilmiyor. Böyle bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihinde hiç olmadı. 

"Ben maske takıyorum, sen keyfine bak" diye reklamlar. Bu milletin onuruyla oynadınız. 

Devlette liyakat sistemini yerle bir ettiler. Esnaf kan ağlarken Saray'ın beslemeleri birden çok maaş alarak krallar gibi yaşamaya devam ediyorlar.

Sizin sorunlarınızı dile getirmek zaten benim görevim. 

Bütün bunlar olurken diyorlar ki: Sizden helallik istiyorum. Nasıl bir helallik? Soruyorum: Kör kuruşa muhtaç ettiğin esnaf, işsiz bıraktığın milyonlarca genç, yatağa aç giren çocuklar, onların anne ve babaları, pazar artıklarından beslenen yüz binler, dükkanı kapalı, aylardır çalışmıyor, icra memuru kapalı, sana helallik verecek mi?

Onlar da açıklama yaptılar: Hakkım helal etmiyorum. Sana hakkımı nasıl helal edeceğim diyor?

Beşli çete, dolar artışından bunlar keyifli. Öyle bir anlaşma yapmışlar ki, dolar Amerika'da artınca onun da payını veriyorlar.

Devlet, akılla, bilgiyle, birikimle, liyaketle yönetilir. Devleti kendi çıkarlarınızla, orta çağ mantığıyla yönetemezsiniz. Devleti öyle bir yöneteceksiniz ki millet senden helallik isteyecek. 

Esnaf ve ticaret erbabına aylık büyük şehirlerde 3'er bin lira, diğer şehirlerde 2'şer bin lira kira desteği verin dedik. Aktardıkları kaynak kira, elektrik parasına yetmiyor. Nasıl geçinecekler?

Bu işin erbabı, milletini seven, saygı duyan, malını varlığını millete feda ede bir liderimiz vardı: Rahmetli Bülent Ecevit. Diyordu ki: Ne ezilen, ne ezen, insanca hakça düzen! Size onu vaad ediyorum. 

83 milyonu kucaklayan, herkese eşit hizmet götüren, herkesin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi vaat ediyorum.

Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk 6 yda Türkiye'ye huzur gelecek. Göreceksiniz, kaplaşma bitecek, barış gelecek, kimse kimliğinden, yaşam tarzından dolayı sorgulanmayacak. Bu millete bir sözüm var: Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda: FETÖ'nün siyasi ayağını çıkaracağım, mafyanın da siyasi ayağını çıkaracağım. 

Beşli çeteden yakınırken, şimdi karşımıza yeraltı dünyasının çeteleri çıkmaya başladı. Nasıl bir devlet yönetimi? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güçlü bir parlamentosu, haksızlıkla mücadele eden, örnek alınan bir devlet nasıl olur yeraltı dünyasının çeteleri ile el ele kol kola gezer. Türkiye'yi bu iklimin içine kim soktu? Nereden çıktı bu yeraltı çeteleri? Birbirleriyle büyük paralar ile bir araya gelip sonra çatışarak bütün kanalizasyon pisliğini Türkiye'nin gördüğü ve kokusunu hissettiği ortama nasıl soktular Türkiye'yi?

CUMHUR İTTİFAKININ 3. ORTAĞI MAFYA...

Bir gerçek ortaya çıktı. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı çıktı. AK Parti, MHP ve yeraltı dünyasının çeteleri. Diyecekler ki, "Nereden çıktı mafya, nasıl oldu da üçüncü ortak olur" anlatacağım. Meşru bir partinin genel başkanı, yeraltı dünyasının liderini hapishane ve hastanede ziyaret edip, onun için özel af çıkarılması için çalışırsa, onun taleplerine iktidar partisi boyun eğerse ve hapishaneden çıkarırsa bu kişi üçüncü ortak olur mu olmaz mı? Güçlerini siyasi iktidardan alıyorlar. 19 yıldır devleti yönetiyorlar. 19 yılın sonunda Türkiye'yi uyuşturucunun ve insan kaçakçılığının merkezi haline getirdiler. Bu hale gelmişse arkasında siyasi bir güç vardır.

1. Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen bir gemi var. 5 ton kokain yakalanıyor. Türkiye'de hangi adrese gelecekti bu? Bunu sormayan ortaktır, siyasi desteği vermiştir.

2. 19 yıldır devleti yönetiyorlar. 19 yılın sonunda Türkiye'yi uyuşturucunun ve insan kaçakçılığının merkezi haline getirdiler. Bu hale gelmişse arkasında siyasi bir güç vardır. Üç örnek vereceğim.

- Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen bir gemi var. 5 ton kokain yakalanıyor. Türkiye'de hangi adrese gelecekti bu? Bunu sormayan ortaktır, siyasi desteği vermiştir.

- Mersin Limanı'nda bir gemi yakalanıyor. 615 kilo kokain, duyan oldu mu? Hangi adrese gelecekti, sahibi kim?

- 25 Ağustos 2020'de Kocaeli'de 540 kilo kokain yakalandı. Kime gidiyordu bu? Niye üstü örtülüyor? Arkasında siyasiler olduğu için.

3. Yeraltı çetelerinin ardında siyasi destek olursa kimse bunlara dokunamaz. Yeraltı dünyasının aktörleri dünyanın gelirini elde ederler, beş kuruş vergi vermezler. Elde ettikleri gelirleri meşru bir ülkenin bankasına yatıramazlar. Bunlar paraları nerede tutuyorlar? Vergi cennetlerinde. Bunlar da ahlak, adalet var mı? Yok. Kim ortağı bunların? Mafya bunların ortağı.

4. Bir bakan getirdiler. Ticaret Bakanı, kocası ile bir şirket kurdu. Başladılar dezenfektan satmaya. Nüfus ticareti diyoruz biz buna. Suçtur bu. Kim dinleyecek bunu? Onlara göre koskoca bakan o da milleti soymuş ne olacak ki? Şimdi araştırma önergesi verdik bu bakan ile ilgili olarak. Adım gibi eminim, AK Parti ve MHP'li vekiller 'gerek yoktur' diyecektir. İnşallah yanılırım.

5. Nüfus ticareti kullanan, birisi de bakanlık yaptı. Çikolata kutuları içinde rüşvet aldı. Öbürü 1 milyon dolarlık rüşvet aldı. Bunları büyükelçi yaptılar. Akıl, mantık, adalet, inanç, iman, din nerede bunlar? Rüşvet alan birisini sen büyükelçi atıyorsun. Yeraltı dünyasından alıyor bu elçiyi? Sen büyükelçinin ne demek olduğunu biliyor musun? Arabasında Türk bayrağı taşıyacak, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek bu kişi? Mafya ile kol kola girerseniz bu tablo ortaya çıkar.

6. Bir ülkenin Hazine ve Maliye bakanını düşünün. Kanunlara aykırı olarak 128 milyar doları satıyor. Kime sattığını kimse bilmiyor. Mafyadan ne farkı var? Hesabını soran var mı? Yok. Soruyu soruyoruz, niye soruyorsunuz diyorlar. E vatandaşın hakkını kim savunacak? Biz savunacağız.

7. Mafyanın bir başka özelliği daha var. Devleti yönetenleri ele geçirmeye çalışır. Yeri gelir para verir, yeri gelir başka şeyler yapar. Zindaşti denilen birisi vardı. Uyuşturucu ticareti yapıyordu. Cumhurbaşkanının Başdanışmanı ile ilişkileri çok iyiydi. Hapse giren kişiyi telefon edip hapisten çıkardı. Niçin üçüncü ortak diyoruz? İşte bu yüzden. İktidar partisini ve onun küçük ortağını ne kadar finanse etti bilmiyoruz ama sözüm söz bunları ortaya çıkaracağız.

8. Hazine ve Maliye Bakanı istifa ederken önemli bir cümle kullandı. 'At izi it izine karıştı' dedi. 'Kanunsuzluk o boyutlara ulaştı ki ben işin içinden çıkamıyorum' demektir bu. Bu yeraltı dünyasının çeteleri ile birlikte hareket etmektir.

9. Devleti yönetenlerin adil olması lazım, kul hakkı yememesi lazım. Her kuruş verginin hesabını vermesi lazım. Ahlaklı olmaları lazım. Eğer devleti yöneten kişi mal varlığı dolayısıyla bir başka ülke tarafından tehdit ediliyor ve sesini çıkaramıyorsa o kişi yeraltı dünyasına teslim olan kişidir.

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz aranıyordu. Davalar açıldı. Yurt dışına çıkmasına izin verdiler, mal varlıkları üzerine tedbirlerin ivediklikle kaldırılmasına karar verdiler. Tutuklanmasına karar verdiler. Karar veren savcı nerede: Adalet Bakanlığı'nda bakan yardımcısı. Vallahi billahi yatacak yerleri yok. Bunlar da vicdan, adalet, insan sevgisi var mı? Ben isyan etmeyeyim de kim isyan etsin? Ben söylemeyeyim de kim söylesin?

İçlerinde aklı başında insanlar var. Cemil Çiçek. Zaman zaman eleştirsem de saygın duruşu olan bir insandır. Savcı harekete geçmeli, talimata gerek yok diyor. 

Hangi savcı harekete geçecek? Devletin, memleketin, adalet bakanlığının düştüğü hale bakın. 

İçişleri bakanı iddialar hakkında soruşturma açın diyor. Önce gizlilik kararı alırlar. Bulursun bir savcı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde mafya liderleri bildiri yayınlıyor. Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz, muhalefeti eleştiriyor, Kılıçdaroğlu'nun burnundan getireceğiz diye laflar ediyorlar. Sizin şahınız gelse benim sözümü kesemez. Bu ülkeyi bir avuç mafya artığına bırakmayacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, adaleti getireceğiz. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.05.2021 17:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol