KILIÇDAROĞLU: BUNU UNUTTURMAYIN...

Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin savunulması konusunda öncünün CHP olduğunu söyleyerek, "Ezberlerini bozduk. 15 milletvekiline gidin kumpası bozun dedik. Nasıl yaparsınız diyor. Yaparız Recep bey yaparız" dedi.

29 Nisan 2018 Pazar 02:45

Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP İl Başkanları Toplantısında konuştu. Ramada Resort Erciyes Otel'de düzenlenen toplantıda Kılıçdaroğlu iktidarı önemli başlıklar üzerinden eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:


''Çocuğunu okula gönderen anneyi görürseniz söyleyin. 16 yılda 14 kez eğitim sistemini değiştiren dünyada bir örnek var mıdır? Bunu söyleyin. Bizim çocuklarımız kobay mı, denek mi? Kim bizim çocuklarımızı eğitecek?Hangi liseye gideceğini bilmiyor. Okulları nitelikli, niteliksiz diye ayırdılar. Hangi anne baba çocuğunu niteliksiz okula göndermek ister? ‘’Ben çocuğumu hangi okula göndereceğim?Bu ülkenin çocuklarının kaderi niteliksiz okullara gitmek midir? Bütün annelere sesleniyorum, çocuğunuzun vebali sizin boynunuzadır, eğer bunlara oy verirseniz. Bakın 21. Yüzyılın Türkiye’sinden söz ediyorum. 2017’de 2 milyona yakın çocuk okula gitmedi. Nasıl iş tutacak bu insanlar? Kendi çocuklarını okula hazırlamayan bir iktidar ne vadeder? Değerli arkadaşlar 41 ülkede Türkiye eğitim kalitesi açısından en sondaki ülke. En kalitesiz ülke. Şimdi kalkmışlar bize oy verin. Rakamları koyacaksınız. Öyle kuru kalabalık değil, açık ve net.Senin bu ülkenin çocuklarına karşı sorumlulukların var.Hala İstanbul dahil birleşik sınıflarda okuyan öğrenciler var. Öğretmen 1. sınıfa da ders veriyor, 4. sınıfa da. Eğitimde şunu yaptık, bunu yaptık. Peki nedir bu tablo?16 yılda yurt sorunu çözülemedi, 16 yılda! 1 yılda çözülecek sorun.Bunu oturacaksınız, her anneye her babaya her muhtara anlatacaksınız. Çıksın buna yanlış desinler, diyemezler! Bütün okulları nitelikli okul haline getireceğiz. Neyi eksik bizim çocuklarımızın? Çocuklarımıza güzel bir geleceği hazırlayacağız. Eğer çağdaş uygarlığı yakalayacaksak, eğitimle yakalayacağız arkadaşlar. Yetenekli çocuklarımız var. Hepimize görev düşüyor. Bilgiye dayalı muhalefet! Dış politika bütün ülkelerin tarihinde önemlidir. Ve bütün ülkeler dış politikalar kendi ülkelerinin çıkarları üzerine inşa ederler. Dış politikada egemen devletlerin talimatlarına göre hareket edilmez! Suriye’ye silah sokacaksın dediler. Emredersin dedi, Katar üzerinden Suriye’ye silah soktu. Dış politikanın özelliği milli olmasıdır. Dış politikayı milli olmaktan çıkardılar. Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara İsrail’e sattılar. 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Üstelik tazminat değil, size bağış yapacağız dediler. Bakın bunlar unutuluyor fakat bunları unutturmayacaksınız! Ne dedik? Bilgiye dayalı söylem. Bütün İslam dünyası için en önemli kandillerden birisidir. Egemen güçler Akdeniz’den attıkları bombalarla vurdular. Ne dedi o zat? Aynen arkasındayız, daha fazla bomba atın dedi. Bunları anlatacaksınız. Anlatmak zorundasınız. Çünkü medya tek sesli. Toplumun dokularına inip bütün bu ayrıntıları anlatmak sizin göreviniz.''

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol