Kılıçdaroğlu: Böyle Rezalet Tarihimizde Yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Süleyman Soylu devletin televizyonuna çıkıp "her ay bir siyasetçiye 10 bin dolar ödeniyor" dedi. Erdoğan ne dedi? Tık çıkmadı tık!" ifadelerini kullandı.

29 Haziran 2021 Salı 15:18
Kılıçdaroğlu: Böyle Rezalet Tarihimizde Yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Süleyman Soylu devletin televizyonuna çıkıp "her ay bir siyasetçiye 10 bin dolar ödeniyor" dedi. Erdoğan ne dedi? Tık çıkmadı tık!" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bütün bakanlıklarla teftiş kurullarını kapattılar. Niçin? Bunları kapattılar. Ekonomide kayıtdışılığın alt yapısını süratli bir şekilde oluşturdular. 

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu tür rezaletler hiç görülmedi. Bakanların, milletvekillerinin, valinin, belediye başkanının önünde rüşvet tartışması yapıldı. Antalya Serik'te. Belediye başkanı tahammül edemiyor, bakanlara yazıklar olsun size diyor. Tık yok. 

Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: Kabahat bizde ama iktidara geldiğimizde...Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: Kabahat bizde ama iktidara geldiğimizde...

Savcı soruşturma açtı mı, ne yaptı? Çağırdı mı bu parayı kim aldı diye. 

Türkiye şu anda Avrupa'nın en büyük kara para aklayan ülkelerin başında geliyor. 

İnsan ticareti, kadın ticareti ne kadar rezil iş varsa hepsini kabul ettiler sineye çektiler. Parayı getirin dediler. Haramla besleniyorlar, helali kabul edemiyorlar. Ekonomiyi aşama aşama kayıtdışına çıkardılar. Hukuku da kayıtdışına çıkardılar.

PARALAR NEREYE GİDİYOR?

Peki bu paralar nereye gidiyor. Kumar paraları nereye gidiyor? 

Neden Saray ve beslemeleri sessiz kalıyor bu konuda? Beslendikleri için. 

Bugün Türkiye'de rüşvetsiz iş yapmak mümkün değil. Devletle muhatap olduğun andan itibaren rüşvetsiz iş yapmanın mümkün olmadığını görüyoruz. 

Defalarca söyledim. Havuz medyası var malum. Hala kayıtdışı tirajlar üzerinden devleti soymaya devam ediyorlar. Saray ve şürekası aynen bakıyor paraları ödeyin diyor. Onlar da verilen bu rüşvete ortaktırlar. 

Şamar oğlanına dönen Merkez Bankası. Kanuna aykırı olarak yetkiyi aldılar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na verdiler. Damat bakan 128 milyar doları buharlaştırdı. 

Süleyman Soylu devletin televizyonuna çıkıp "her ay bir siyasetçiye 10 bin dolar ödeniyor" dedi. Erdoğan ne dedi? Tık çıkmadı tık! Rüşveti savunana oy vermeye devam edecek miyiz? 

Rüşvetin bu boyutu, ekonomideki kayıtdışılığın bu boyutu hiç çıkmamıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bütün yolsuzlukların ilkini yaşıyoruz. Daha neler çıkacak bilmiyoruz. 

Erdoğan Şahsım Hükümeti ülkeyi felakete sürükleyecektir. Yolsuzluk, rüşvet her şey var. Bu kadar ağır konuşuyorum. Acaba mahkemeye verirler mi diye, yok vermiyorlar. Belki namuslu bir hakim buluruz da bunları ispat ederiz. Tık yok. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Bir sabah kalkıyoruz, bir karar almış "Ben bunu kaldırdım." Kimsin sen? Meclis'in üstünde misin? Şimdi olay Danıştay'da Danıştay'daki hakimlere sesleniyorum. Aklınızı kiraya vermediyseniz o sözleşmeyi tekrar ihya etmek zorundasınız. Yapmadığınız takdirde siz de sarayın kalemşörleri olarak anılacaksınız. 

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok konuşulacak yanıt: Sana bir iyi, bir de kötü haberim var...Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok konuşulacak yanıt: Sana bir iyi, bir de kötü haberim var...

"RÜŞVETTEN BESLENİYORLAR"

Siyaset, iktidar sahipleri rüşvetten, yolsuzluklardan besleniyor. Mafya siyaseti besler hale geldi. Üstlerini örtüyorlar. Kimse soruşturmasın diye. Memlekette işsizlik mi var umurlarında değil, ceplerine bakıyorlar onlar. Daha anlatacak çok şey var ama kimse umutsuzluğa kapılmasın. 

Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getirmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler. 

Devri sabık yaratma arayışı içinde değilim. Benim, partimin önceliği bu memlekete adaleti getirmek. 

Belediyeler canlı yayınlasınlar ihalaleri diyor. Günaydın beyefendi günaydın. Beyefendi küpünü doldurdu, şimdi canlı yayınlayın diyor. CHP'li belediyeler yapıyor ya siz de yapın diyor. 

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul yapılırsa dış güçler söke söke bu paraları alırlarmış. Erdoğan, dış güçlerin temsilcisi. Alacağım alacağım söke söke alacağım. 

Bir daha söyleyeyim. Bu işe giren müteahhit kendisini unutsun. Lamı cimi yok bu işin.

Bankalara söylüyorum. Bu işe kredi veren unutsun kendisini. Yok öyle bir şey.

Bunun altına imza atan bürokratın burnundan fitil fitil getireceğim. 

Bizim milliyetçilik damarımıza dokunuyorlar. Tank palet fabrikasını söke söke Katarlılardan alıp şanlı ordumuza vereceğiz. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.06.2021 15:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol