KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN'I TEST EDECEK!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın uzlaşma isteğinin bakın hangi konuda ortaya çıkacağını söyledi?

19 Haziran 2011 Pazar 11:22
KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN'I TEST EDECEK!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlere yaptığı helalleşme çağrısı karşılık bulmadı. Seçimlerden yenik çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasında dile getirdiği helalleşme ve uzlaşma sözünü Meclis Başkanlığı sınavında test edecek.

Milliyet gazetesinden Fikrat Bila'ya konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Yeni Anayasa çalışmalarında Başbakan Erdoğan'ın kapılarını çalacağını söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, uzlaşma olasılığını şu sözlerle anlattı:

 

"Sayın Başbakan, bizim kapımızı çalacağını söyledi. Uzlaşmacı bir yaklaşım içinde olacağını duyurdu. Bu konuda ilk sınav Meclis Başkanlığı seçimi olacaktır. Sayın Başbakan'ın nasıl davranacağını test edeceğiz. Bakalım balkon konuşmasına sadık kalacak mı kalmayacak mı? Önümüzde Meclis Başkanlığı seçimi var. Bakalım Sayın Erdoğan, bu konuda bizim görüşümüzü alacak mı, yoksa kendi belirlediği bir ismi dayatacak mı? Uzlaşma konusunda samimi mi, değil mi, göreceğiz. Bizden isim önerisi isteyecek mi veya seçenekler önerip görüşümüzü soracak mı? Bu konudaki tutumu uzlaşma konusundaki tutumunu da gösterecektir."

NİYE HELALLEŞEYİM?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın helalleşme çağrısına neden olumsuz yanıt verdiğini de şöyle açıkladı:

"Sayın Başbakan seçim kampanyası boyunca çok ağır hakaretlerde bulundu, şimdi helalleşelim, diyor. Peki bize yapılan hakaretler ne olacak? Biz hakkımızı aramayacak mıyız? Bu kadar hakaretten sonra niye helalleşeyim? Helalleşme nedir; bir kahvede bir bardak çay içersiniz parasını vermek istersiniz, almaz. O zaman siz de hakkını helal et, dersiniz. O da eder ve helalleşirsiniz. Helalleşme böyle olur. Siz bir taraftan olmadık hakaretler yapacaksınız sonra hadi gel helalleşelim diyeceksiniz? Böyle helalleşme olmaz."

İSMET İNÖNÜ NE YAPTI SANA?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın İsmet İnönü hakkındaki sözlerinin de çok ağır olduğunu, tarihi kişiliklere hakaret ederek siyaset yapmanın affedilemeyeceğini belirterek şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan İsmet İnönü'ye ağza alınmayacak sözler etti. Hakaretler savurdu. İsmet İnönü ne yaptı sana? İsmet İnönü gibi bir tarihi şahsiyete niye hakaret ediyorsun? Ölmüş insanlar hayırla yad edilir. İsmet İnönü gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna, gelişmesine, demokrasiye geçmesine çok büyük hizmetlerde bulunmuş kişilerle ne alıp veremediğin var? İsmet İnönü'nün hakkını korumak da bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Partimiz, İnönü'nün hakkını koruyacaktır. Yoksa tarih bizi de affetmez."

ÖNCE PM TOPLANTISI

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve MYK'da değişiklik yapılmasına ilişkin sorulara ise şu yanıtı verdi:

"İl başkanlarının raporlarını bekliyoruz. Parti Meclisi bu raporları değerlendirecek. Ancak ondan sonra bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı gündeme gelebilir. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra biz yine yarın seçim olacakmış gibi tüm Anadolu'da çalışmalarımızı sürdüreceğiz."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol