"KARAYILAN MİLLETVEKİLİ OLUR...'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek 8 tutuklu milletvekilinin serbest bırakılması konusunda AK Parti’nin görüşünü beklediklerini açıklarken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Basına yansıyan muhalefet önerisi doğruysa, bu düzenleme..."

02 Mayıs 2012 Çarşamba 10:53

 Elitaş, bu konunun önce Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ardından da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında değerlendirileceğini söyledi. Elitaş, tartışılan öneriye ilişkin ciddi itirazları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ceza Muhakemeleri Yasası’nın 100’üncü maddesinde düşünülen değişiklik önerisi, ucu açık durum oluşturuyor. Doğuda 6-7 bin oyla milletvekili seçiliyor. O yüzden anlık ve duygusal düzenleme yerine, sonuçları itibariyle toplumu ikna edecek öneri gerekir. Bu öneriyi ortaya koyacak taraf da sorunu yaratanlardır. Sorunu biz yaratmadık, yaratanların çözümünü tartışacağız. Ancak bu haliyle Ak Parti bu önerinin arkasında durmaz.”
Resmi Konut’ta zirve
CHP, MHP ve BDP’nin 8 milletvekilini tahliye formülü için dün Başbakanlık Resmi Konutu’nda toplantı vardı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in iki saatlik görüşmesinde, Ak Parti MKYK’nın görüşünün beklenmesi kararlaştırıldı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol