Kararsızların Adresi Belli Oldu

MetroPOLL Araştırma’nın verilerine göre kararsız seçmenlerin yüzde 39,9’u CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi’nin ‘millet ittifakı’na yakın.

10 Haziran 2021 Perşembe 06:24
Kararsızların Adresi Belli Oldu

Araştırma sonuçlarını, şirketin kurucusu Özer Sencar Twitter hesabından paylaştı. Buna göre bu pazar bir milletvekili seçimi olsa kararsız, cevapsız, sandığı protesto edecek yüzde 23’lük seçmene AKP ve MHP’nin yer aldığı ‘cumhur ittifakı’na mı yoksa ‘millet ittifakı’na mı daha yakın oldukları soruldu.

Yüzde 34,6’sı “‘Millet İttifakı’na daha yakınım’ derken, yüzde 5,3 “İki ittifaka da yakın değilim ama ‘millet’i tercih ederim” dedi.

Ankette fikri olmayanların oranı ise yüzde 32,2.

AKP SEÇMENİ MAFYA İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Öte yandan Sencar, ‘Türkiye’nin Nabzı Mayıs 2021’ anketinde mafyatik gruplarla ilgili yöneltilen sorulardan çıkan sonuçları da paylaştı. Mafyatik grupları ele alan anket sorularında seçmenin yüzde 57’si Türkiye’de mafyatik kişiler, gruplar ve olayların sayısının son yıllarda arttığını düşünüyor.

Dikkat çeken anketin mafya örgütlerinin birileri tarafından korunup kollandığını düşünme oranları parti tabanında İYİ Parti’de yüzde 85 ile en yüksek oran iken AKP seçmeninin ise yüzde 44,7’si mafya örgütlerinin birileri tarafından korunup kollandığını düşünüyor.

Öte yandan halkın yüzde 34’ü mafya ve suç örgütleriyle etkili mücadele edildiğini düşünürken yüzde 47’si de etkili mücadele edilmediğini ifade ediyor. Mafya ve suç örgütlerine karşı etkin mücadele edilmediğini düşünenlerin AKP seçmeni içindeki oranı ise yüzde 23,6 oldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.06.2021 06:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol