İstifa Eden Muharrem İnce CHP'ye Verdi Veriştirdi!

CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan 3 milletvekilinin istifasının ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce, Ankara’da ofisinin önünde düzenlediği basın toplantısında CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

08 Şubat 2021 Pazartesi 14:33

Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce basın açıklama düzenledi. İnce, gazetecilere yakın zamanda partinin genel merkezinde ağırlanacaklarını söyledi. Muharrem İnce,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler" ifadesini değerlendirdi. 

İnce, muhalefetin sessiz kaldığını belirttikten sonra İnce, "Yüreği yeten milyonlarca insan var, ben de diyorum ki, evet Cumhurbaşkanı, sen de istifa etmelisin" dedi.        Muhalefet ve iktidarın birbirinden ve yerinden memnun olduğunu söyleyen İnce, kendilerinin bu durumdan memnun olmadıklarını ve insanlara üçüncü bir yol sunduklarını kaydetti.   

 İnce, ekonomik veriler üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Muharrem İnce, CHP yönetimine de sert sözlerle yüklendi. CHP'de "Atatürk" diyemeyen yöneticilerin olduğunu söyleyen İnce, bu durumun içini kanattığını söyledi. Hükümetle muhalefetin birbirini kolladığını, Türkiye'de mutlu bir azınlık olduğunu ileri süren İnce, "Bu düzeni değiştireceğiz" dedi.

MUHARREM GECE 24 HAZİRAN GECESİ... TIKLAYIN!

"CHP iLE YOLUMU AYIRIYORUM"    

"Atatürk'ün kurduğu CHP, ilkelerinden köklerinden uzaklamıştır" diyen Muharrem İnce, "Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, hala Cumhuriyetçiyim." ifadelerini kullandı.    Muharrem İnce, "Atatürk'ün emaneti kalmamıştır. Ortada tabela kalmıştır. Kimlerle yolumu ayırıyorum: ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup Başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atama getiren bu arkadaşlarla yolumu ayırıyorum. CHP aday yapmayınca gidip başka partiden aday olup sonra CHP'de yönetici olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Bu yönetimin değersizleştirdiği ilkeleri yaşatmak için bu arkadaşlardan ayrılıyorum." dedi.

CHP Kurultayı'ndan sonra “Memleket Hareketi”ni başlatan Muharrem İnce basın toplantısı düzenledi. Muharrem İnce, gün içinde CHP üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı. İnce, ''CHP artık bir tabeladan ibaret. Yolumu ayırıyorum'' dedi.    

"Bizim asla asla asla işimiz olmadığı yer Cumhur İttifakı. Hedefimiz yüzde 50+1. Bölmek için Cumhur İttifakı yerine gitmemiz lazım, ne bölmesi. 'Başka oy verecek yer yok' diyenler için seçenek sunuyoruz." derken,  bir süre önce CHP'den istifa ettiklerini duyuran İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in Memleket Hareketi'ne katıldığını açıkladı. İnce, "İstifa eden 3 arkadaşımız Memleket Hareketi'ne katılmışlardır. Parti çalışmalarına devam ediyorlar." şeklinde konuştu.  

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.02.2021 14:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol