İŞTE YENİ RÜŞVET SAVUNMASI!

Eski Bakanlar, savunma yaptılar. Zafer Çağlayan bakın saat için ne dedi?

05 Mayıs 2014 Pazartesi 16:31
İŞTE YENİ RÜŞVET SAVUNMASI!

 Eski Bakanlar, haklarında kurulacak soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin görüşülmesi öncesinde Ak Parti Grubuna savunma yaptılar. 17 Aralık sürecinin Ak Parti ve Hükümete yönelik bir darbe olduğunu belirten bakanlar, "Kumpas bizim üzerimizden yürüdü. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Başımız dik alnımız ak" dediler.

Ak Parti yönetimi 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin TBMM Genel Kurul'da görüşülmesinden önce parti genel merkezinde milletvekillerine kahvaltılı toplantı düzenledi. Grup yönetimi, Genel Kurul görüşmelerinden önce milletvekillerini görüşmeler hakkında bilgilendirdi.

BAKANLAR ÖN SAVUNMALARINI YAPTILAR

4 eski bakan,17 Aralık sürecinde haklarında hazırlanan fezlekeler ve Meclis'te kurulacak soruşturma komisyonu öncesi parti grubuna savunma yaptılar.

4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar Genel Kurul'da kendilerine verilen 10 dakikalık sürenin yetersiz olduğunu dile getirerek, konuşmak istediler. Milletvekilleri de eski bakanların konuşmalarının iyi olacağını dile getirdiler.

"HÜKÜMETE KUMPAS KURULDU, BAŞIMIZ DİK, ANLIMIZ AK"

ANKA'nın edindiği bilgilere göre; 4 eski bakan da milletvekillerine uzun uzun süreci anlattılar. Kendileri üzerinden Hükümete partiye bir kumpas kurulduğunu dile getirdiler. Hem süreci hem de suçlamaları anlattılar. 4 eski bakan da verilemeyecek hiçbir hesaplarının olmadığını, "Başımız dik alnımız ak, veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok" dedikleri öğrenildi.

BİZİM ÜZERİMİZDEN KUMPAS KURULDU

Toplantıda eski bakanlar, neredeyse aynı savunmayı yaptıkları öğrenildi. Hükümete ve partiye yönelik yapılan bu kampasın kendileri üzerinden yapıldığını dile getirdiler. Erdoğan Bayraktar istifa sürecini de açıklık getirdi. 17 Aralık sürecinde atılan suçlamaların kendisini şok ettiğini o şokun etkisiyle partiden de istifa ettiğini açıkladığını 
anlattığı kaydedildi. Bayraktar'ın toplantıda gözyaşlarına hakim olamadığı da görüldü.

ÇAĞLAYAN'DAN SAAT SAVUNMASI
Zafer Çağlayan da çok tartışılan 700 bin dolarlık saat ile ilgili çarpıcı sözler söyledi. Çağlayan, toplantıda  700 bin dolarlık saat iddiasıyla ilgili bilgi verirken, saatin fiyatından söz etmedi.

Çağlayan, “Ben saati bir gazetenin ilanında gördüm, çok beğendim, ilgili firmayla temasa geçtim, ‘kişiye özel üretiyoruz’ dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve ‘satın alacak mısınız?’ dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Zarrab o ortamda bulunuyordu. ‘Bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler’ dedi. Sonra bir araçla saati bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor. Saatin parasını ödedim ve mal beyanımda da gösterdim” dedi.

GÜLER’DEN KASALARA YORUM YOK

Güler de Rıza Zarrab ile nasıl tanıştıklarını anlattı, rüşvet iddialarını yalanladı. Güler, oğlunun yatak odasında bulunan kasalara ilişkin herhangi bir şey söylemedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.05.2014 16:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol