İŞTE SEÇMENİN CUMHURBAŞKANI ADAYI!

12 Haziran genel seçimlerine sadece 1.5 ay kaldı. Konsensus’un Habertürk için yaptığı ve halkın nabzını tutan “Türkiye Gündemi-Mart-Nisan 2011-Genel Seçimler” başlıklı araştırması sonuçlandı.

02 Mayıs 2011 Pazartesi 18:53
İŞTE SEÇMENİN CUMHURBAŞKANI ADAYI!

Konsensüs'ün anketine göre Doğu'ya gittikçe CHP'nin Batı'ya gittikçe AK Parti'nin oyları düşüyor. 3 bin kişiyle yapılan ankette CHP, Ege'de yüzde 41.4 ile birinci parti çıkıyor. Altı bölgede birinci olan AK Parti'nin Ege'deki oy oranı yüzde 35.

Ankete göre MHP barajı aşarsa Ak Parti 314, CHP 154 milletvekili Meclis'e sokabilecek. MHP'nin baraj altında kalması halinde ise Ak Parti'nin milletvekili sayısı 352'ye yükselirken, CHP'nin milletvekili sayısı ise 172'ye yükselecek.

Ankette, katılanlara sorulan "Çankaya Köşkü'nde en çok hangi lideri görmek istiyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlar ise son derece ilginçti.

Ankete katılanlar yüzde 45.6'sı,Köşk'te Abdullah Gül'ü görmek istedi.

Yüzde 19.9'u ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dedi.

Listenin üçüncü sırasında ise yüzde 12.4 ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı.

Listenin ilerleyen bölümlerinde ise yüzde 11 ile CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal...

Yüzde 5.4 ile MHP lideri Devlet Bahçeli...

Yüzde 4.1 ile BDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş...

Ankette "başkanlık sistemini destekliyor musunuz?" sorusuna yüzde 38.8 "evet destekliyorum" yanıtı verilirken, katılımcıların yüzde 51.4'ü "hayır desteklemiyorum" yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 9.8'i ise "kararsız" kaldı.

"TBMM'de türbanlı milletvekili olmasını ister misiniz?" sorusuna ise yüzde 69.7 oranında "evet isterim" yanıtı geldi.

Anket her beş kişiden birinin milletvekili olmak istediğini ortaya koydu. Ankete katılanlara yöneltilen 3 bin kişiden yüzde 82.8'i "milletvekili olmayı hiç aklımdan geçirmedim" derken, yüzde 17.2'si ise "evet, geçirdim" yanıtını verdi.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol