İŞTE SEÇİM SONRASI MHP'NİN OY ORANI!

Seçim sonrası Türkiye'nin muhalefet yükünü tek başına yüklenen MHP'nin asıl oy oranı kaç?

11 Temmuz 2011 Pazartesi 17:26
İŞTE SEÇİM SONRASI MHP'NİN OY ORANI!

12 Haziran genel seçimlerinde MHP'nin aldığı yüzde 13'lük oy oranının Kamuoyu araştırmacısı ve yazar Bilal Kalyoncu tarafından başarılı bulunmasına eleştiriler gelince, Kalyoncu MHP ile ilgili tezini yeni bir analizle ispatladı.

MHP'nin tek başına, Türkiye'nin muhalefet yükünü yüklendiğini belirten Kalyoncu, "İktidarın %49 aldığı bir seçim sonucunda, geri kalan %51 mevcut tabloda MHP'dir" diyerek ilginç bir tespitte bulundu.

Peki, Kalyoncu'nun internethaber.com aracılığı ile açıkladığı ve en son yaptığı kamuoyu araştırmasına göre MHP, Türkiye genelinde oylarını nasıl yükseltti?

İşte Kalyoncu'nun analizinden çarpıcı bölümler;

ÜLKENİN SİGORTASI MHP

İstatistiki açıdan bakıldığında aslında yüzde 49 oy alan bir partinin var olduğu sonuçlarda yüzde 13 oy alan bir partinin başarısız kabul edilmesinin doğru olduğunu belirten Kalyoncu, 'Yemin Krizi'nin tartışıldığı şu günlerde MHP'nin ülkenin sigortası haline geldiğini de şu sözlerle vurguladı;

"Günümüz gerçekleri ile baktığımzda aynı damardan, aynı sol fraksiyon uzantılarından beslenen iki partinin literatürümüze armağanı olan yemin etmeme duruşu, milleti bir sigorta arayışına yöneltti..."

MECLİS'İ SAHİPLENDİ, GEREKEN CEVABI VERDİ

Devlet Bahçeli'nin sağ duyunun gereğini yerine getirerek 'yemin krizi' konusunda en doğru tavrı sergilediğini ifade eden Bilal Kalyoncu, "Çok şükür milletimizin muhalefet olarak görevlendirdiklerinden Devlet Bahçeli, oyuna gelmedi ve ülkeyi felakete götürmek isteyenlere milletin yaşamsal belirtisi olan "yüce meclisi" sahiplenerek gereken cevabı verdi: "Madem ortada bir yanlış vardır, o halde bir başka yanlışla bunun giderileceğini düşünmek hezeyandır ve gazi meclisin taşıdığı yüksek erdeme hakarettir" Bahçeli, bu çıkış ile hizipçilerin ve bölücülerin oyununa gelmediğini gösterdi, yüce meclisin saygınlığını ayaklar altına alınmasını engelledi..." dedi.

BU TAVIR OY KAYGISI İÇİN DEĞİLDİ

"Devlet Bahçeli bu tavrı, siyasi manipülasyon, oy kaygısı vb.. gibi düşünce içersinde değil, tamamen milletin verdiği her bireye sadakat göstergesi olarak ortaya koydu..." diyen Kalyoncu sözlerine şöyle devam etti;

"Devletin anayasal düzen içersinde koruduğu bütün organların sağlıklı şekilde çalışması, millete ulaşacak hizmetin kesilmemesi adına yaptı... Bu yüzden Devlet Bahçeli'yi çözüm insanı olarak tanımlamaya devam ediyorum"

MHP'NİN İKİNCİ PARTİ OLMASI YAKINDIR

Yeni yasama döneminde MHP'nin çözüm odaklı vizyonunu ortaya koyması halinde ikinci parti bile olabileceğini iddia eden Kalyoncu, ana muhalefet partisinin günden güne erimeye başladığını belirtti.

MHP ASLINDA YÜZDE 51 OY ALDI...

"MHP sayesinde demokrasi muhalefetsiz, millet sigortasız, ülke sahipsiz kalmamıştır" diyen Kalyoncu ilginç de bir tespitte bulundu;

"MHP tek başına tüm Türkiye'nin muhalefet yükünü üstlenmiştir. İktidarın %49 aldığı bir seçim sonucunda, geri kalan %51 mevcut tabloda MHP'dir. Diyarbakır'da BDP'ye oy veren, İzmir'de CHP'ye oy veren, Konya'da Saadet diyen, Kilis'de DP ve Sivas'ta BBP diyen seçmenin de temsilcisi MHP'dir..."

PEKİ NEDEN ÜÇÜNCÜ PARTİ OLDU?

Bilal Kalyoncu, 'Peki Devlet Bahçeli krizi yönetmekte bu kadar başarılıyken neden üçüncü parti oldu?' sorusuna da şöyle yanıt verdi;

"İşte onuda Devlet Bahçeli'nin propaganda kurmaylarına soracaksınız... Böyle ideal bir toplum insanını, çözüm odaklı bir lideri topluma doğru bir şekilde, gerçek duruşıyla sunamıyorsanız kendinizi ifade etme noktasında sorun vardır..."

dede.jpg





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol