İŞTE O SÖZLER...

Soruşturma Komisyonu'nun üyesi CHP Milletvekili Erdal Aksünger, AKP'li bazı milletvekillerinin Zafer Çağlayan ile Muammer Güler’in yolsuzluk yaptığına inandığını itiraf ettiğini söyledi.

03 Aralık 2014 Çarşamba 18:11
İŞTE O SÖZLER...

 TBMM'de 4 eski bakan ile alakalı kurulan Soruşturma Komisyonu'nun üyesi CHP Milletvekili Erdal Aksünger, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 
BugünTV’de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuk olan 4 eski bakan ile alakalı kurulan Soruşturma Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Erdal Aksünger , "AKP milletvekillerinden birinden böyle bir irade beyanı oldu. Bunların suçlu olduğuna inanmış. Dışardaki milletvekillerinden var ve bir de komisyon üyesi. Bir komisyon üyesi AKP’li bakanların suçlu olduğuna inanmış. Adam diyor ki Zafer Çağlayan ile Muammer Güler’in bunları yaptığına inanıyorum diyor. Özel konuşmalarda geçen şeyler. Dışarıda da bazı milletvekilleri böyle söyleyince insanın aklına bir şey geliyor. Gönderelim iki tanesini Yüce Divan’a, oradan aklama işi yapıp döndürelim tarzında veya kurban verelim, aklansın tarzında. Zafer Çağlayan, Muammer Güler ile ilgili mal varlıklarını görmedik daha. Bakın altı, yedi hafta boyunca mal varlıkları gelmedi bakanların. Ya bu sayılamaz kadar büyükmüş ya da başka bir tasnif yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Sonuçta gelmedi mi?

Gelenleri ben tatmin edici bulmuyorum zaten. Geldi bir kısmı, daha Zafer Çağlayan, Muammer Güler ile ilgili mal varlıklarını görmedik daha. Altı yedi hafta olmuş.

İkinci derece yakınları ile ilgili bir şey yaptınız mı?

Birinci derece yakınların mal varlıkları yok ortada, ikinci derecenin gelmesi lazım kanunen. Hangi insan bunları çocukları eşi üzerine yapar? Birinci dereceyi daha halledememişiz. Sorun buradan kaynaklanıyor. Hatta birinci derecedekiler ile ilgili şeylere cevap verilmiyor.

Bakanların mal varlıkları komisyondan kaçırıldı... Şu anda gelen mal varlıkları doğru değil.

Nereden biliyorsunuz?

Bunlar zaten tasnif edilmiş mal varlıkları. Çünkü bazı yerlerde çapraz uygulaması yapılması lazımdı. Tapularla, bankalarla diğer hesap dökümleri hepsine hâkim değiliz şimdi biz. Neden hakim değiliz kaçırıldığı için hakim değiliz. Ne bu yani kesin yani.

Egemen Bağış’ın MİT beni uyarmadı demesi mantıklı değil. Başbakan niye paylaşmasın!

Egemen Bağış komisyonda MİT beni uyarmadı dedi mi?

Mit raporları konusunda bilgisi olmadığını söyledi. Bence böyle bir şey yok. MİT kendi uyardığını söyledi zaten.

Başbakanı uyardı ama?

Başbakan demek kim ya bu memlekette! Erdoğan ben biliyorum bunlar bilmesin mi diyor? Bu memleket nasıl yönetiliyor? Egemen Bağış’ın bunu demesi bana mantıklı gelmiyor. Başbakan kendi bakanları ile niye paylaşmasın böyle şeyi. Böyle bir şey olabilir mi? Bu zaten yeni değil ki, 2008 de beri takip edilen bir konuşmuş zaten. Bu kurumlar devletin kurumlarıyken takip edilmiş şeyler bunlar.

Tayyip Erdoğan 4 bakan hakkında suçsuz derken soruşturmanın gizliliği, ihsası rey neredeydi?

Bu soruşturma savcılar tarafından daha önce yürütülen bir soruşturma. 17/25 Aralık soruşturması yansıdıktan sonra şöyle bir şey olması lazım. Savcılıkta gizliliği esas olan soruşturma ile ilgili birileri hakkında yargısal bir durum oluşması açısından demeç veremezsiniz. Peki, birinci aydan başlayın ayrıca yerel yönetim seçimleri sürecinde alanları bir bakalım. Recep Tayyip Erdoğan neler söyledi? Hükmü verdi, dedi ki bunlar suçsuz dedi. Ee bu soruşturmanın gizliliği esas değil miydi?

Başbakan’a kriptolu telefonu MİT veriyor

Bizim kriptolu telefonlarımızı da dinlemişler diyordu. Neden biliyor? Duyduğu zaman bu benin diyor demek ki. Kriptolu telefondan konuştuk bunu kardeşim diyor. İkrar anlamındadır bu.

Kriptolu telefonları kim veriyor biliyor musunuz?

TÜBİTAK’ın kendisi vermiyor zaten. O telefonlar TÜBİTAK’tan MİT’e gidiyor, MİT tüm kontrolleri yapıyor, ondan sonra veriliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.12.2014 18:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol