İŞTE İNCE'NİN ADAY YAPILMASININ NEDENİ!

CHP tabanından tam not alan İnce`nin sağ ve sol seçmeni ne kadar ikna edebileceği merak konusu olurken, Habertürk yazarı Fatih Altaylı Konsensus Araştırma Şirketi’nin yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı.

04 Mayıs 2018 Cuma 11:27
İŞTE İNCE'NİN ADAY YAPILMASININ NEDENİ!

Uzun süre adaylık için nabız yoklayan ve anket çalışmalarını inceleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin cumhurbaşkanı adayını 110 oyla Muharrem İnce olarak açıkladı.

CHP`nin 3 farklı adayının AKP Genel Başkanı Cumhhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki şansının soruldu. Ankete göre; 

İlhan Kesici: Yüzde 39.9 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 60.1

İlker Başbuğ: Yüzde 42.3 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 57.7

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 42.3 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 57.7

Muharrem İnce: 44.9 Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 55.1

Öte yandan Muharrem İnce, "Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı adayı olacağım. 80 milyonun, Ak partililerin, HDP'lilerin, MHP'lilerin, sağcıların, solcuların herkesin adayı olacağım. Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi ve CHP rozetini çıkararak Kılıçdaroğlu'na teslim etti. Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce'ye Türk bayrağı rozetini taktı. Kkonuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Kendinden başka bir şey düşünmeyen bir insandan bu millete fayda gelmez. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendi çocuklarını düşünüyor, kim milletin çocuklarını düşünüyor? Türkiye tıpkı 1402'deki gibi fetret devri yaşadı. 24 Haziran'da fetret devri bitiyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cumhurbaşkanı tektir. Şimdi bana "Senin tecrüben yetermi devleti yönetmeye" diyor. Tecrübeye bakarsa, askere gitseydik eğer ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Siyasettte ondan kıdemliyim. 

Meclis'te sayısız oturuma katıldı. 1 Mart'ta Meclis'te oy kullanmış şeref milletvekiliyim ben. Sayın Erdoğan'ın Meclis'e ilk geldiği günü hatırlıyorum. Oy bile kullanamıyordu.

Mesele diplomaya gelirse 8 dönemdir transkripimi de ortaya koymaya hazırım.

Meydanlarda ekonomi konuşacağız, eğitim konuşacağız, tarım konuşacağız diye bekliyorum. Bunların yerine beni karalamaya çalışacaklarsa daniskasını yaparım. Bana "CHP'ye genel başkan olamadın, Türkiye'ye cumhurbaşkanı mı olacaksın?" diyorlar. Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'na belediye başkanı olamadı, Türkiye'ye başbakan oldu. Ben cumhurbaşkanı mı olamayacağım. 
İki derdimiz var. Yüzde 51'i almak, iki yüzde yüzü tarafsız yönetmek. Terör nereden gelirse gelsin, ister FETÖ'den, ister PKK'dan, müdahale edeceğim.

İnce, "15 yaşındaydım Diyarbakır'da Ahmet Arif'i tanıdığımda" diyerek "Haberin var mı" şiirini okudu ve "54 yaşında aynı heyecanı taşıyorum" dedi.


 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol