İşte Herşeyi Ortaya Çıkaran Fotoğraf

Ahmet Takan, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral McKenzie, başkent Kabil’de, Afgan hükümet güçlerine hava desteğini sürdüreceğini açıkladığı basın toplantısında konuşurken arkadaki bayraklara bakın… Türkiye çoktan yerini almış!.." dedi.

28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:09
İşte Herşeyi Ortaya Çıkaran Fotoğraf

Ahmet Takan, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral McKenzie, başkent Kabil’de, Afgan hükümet güçlerine hava desteğini sürdüreceğini açıkladığı basın toplantısında konuşurken arkadaki bayraklara bakın… Türkiye çoktan yerini almış!.." dedi.

Korkusuz yazarı Takan'ın bugünkü yazısı şöyle:

Yine şehit haberleri ile yüreğimiz kavruluyor…

Irak kuzeyinde devam eden operasyon var. Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Afrin, İdlib, oralarda da aslında operasyonlar devam ediyor.

Sıkıntı aynı; ÖSO grupları bu bölgelerde kendi aralarında çatışıyor, yağma-çalma, haraç kim yapacak mücadelesi.

Terör örgütü PKK/YPG de artan şekilde bu bölgelere saldırı yapıyorlar ki, Türkiye buraları kontrol edemiyor algısı yaratıyorlar.

En sorunlu yer İdlib. Ruslar, Türkiye’nin İdlib’ten çıkmasını istiyor. İdlib güneyinde bombalamalar arttı. Türk üsleri yakınlarını hedef alıyorlar.

Biliyorsunuz, Fırat’ın doğusunda Barış Pınarı bölgesi hariç sınır hattında Suriye tarafında 10 kilometre genişlik içinde Rusya ile ortak devriye yapılıyor. Ruslar, İdlib’te de TSK’nın Türk sınırına 10 kilometre mesafeye kadar çekilmesini istiyor. Ruslar, sonrasında benzer durumun Afrin ve Fırat Kalkanı bölgesinde olmasını, Türkiye’nin askerlerini çekmesini isteyecek.

Bölgede ABD ve Rusya tarafından kurgulanan tezgahlar, son günlerde gelen acı şehit  haberleri ile birlikte değerlendirildiğinde, Türkiye’nin buralardan çekilmesini sağlamaya yönelik diye değerlendirmek sadece kahinlerin görev alanına girmez!..

★★★

 
Biden’ın ABD askerlerini Afganistan’dan çekme kararının ardından Irak’tan da çekme kararını açıklaması…

Saray iktidarının tosun sözcülerinin sormaya cesaret edemeyeceği soruları gündeme getirelim;

-Eyy ABD, Afganistan ve Irak’tan asker çekiyorsun da neden Suriye’nin kuzeyinden asker çekmiyorsun?..

-Eyy ABD, Türkiye’ye Afganistan’da bekçilik görevini layık görüyorsun da, neden Suriye’nin kuzeyini kontrol etmesi için –istersen NATO çerçevesinde- Türk Silahlı Kuvvetleri’ne komutanlık görevi teklif etmiyorsun?..

★★★

Bu Afganistan işi tam bir bela!..

Bizdekiler “Henüz karar vermedik” dese de ABD “Türkiye taahhütte” bulundu diyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral McKenzie, başkent Kabil’de, Afgan hükümet güçlerine hava desteğini sürdüreceğini açıkladığı basın toplantısında konuşurken arkadaki bayraklara bakın… Türkiye çoktan yerini almış!..

Dünyaya verilen bu fotoğrafın ne manaya geldiğini stratejist, emekli Deniz Kurmay Albay Cahit Armağan Dilek’e sordum. Yanıtı şöyle;

“Afganistan’dan çekilen ABD kuvvetlerinin komutanı Orgeneral, Afganistan işini bu Generale devretti. Evet, zaten Afganistan işi ABD Merkez Kuvvetler Komutanı liderliğinde yapılıyordu. Ama bu fotoğraf şunu gösteriyor; Afganistan’daki Türk birliği ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapacak. Muhakkak Türkiye’nin bazı çekinceleri olacak. Türk birliğinin tam komutası ABD’ye devredilmeyecektir. Ancak, ekonomik, lojistik, istihbarat desteğini ABD ve Pentagon’dan alacak Türkiye’nin kararları ve hamleleri ABD’den bağımsız olmayacaktır.”

★★★

Şimdi gelelim, büyük ödüllü final sorusuna;

Afganistan’da da saray ve millet bahçesi inşa edilmesi kararı alınırsa ihaleyi kim alır?..

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.07.2021 11:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol