İŞTE GEZİ PARKI'NIN BİLANÇOSU!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili kaç yaralı var, kaç kişi öldü ve maddi zarar ne oldu bunlara yanıt verdi.

06 Haziran 2013 Perşembe 17:31
İŞTE GEZİ PARKI'NIN BİLANÇOSU!

 Güler yaptığı açıklamada, "Gezi Parkı olaylarında 915 kişi yaralandı. Adana'daki gösterilerde bir komiser arkadaşımız şehit oldu. Ankara'da bir vatandaşımız trafik kazası nedeniyle öldü. Hatay'da da Abdullah Cömert isminde bir vatandaşımız vefat etti. Gösteriler nedeniyle meydana gelen zararlar 70 milyon lirayı geçti. Bu eylemlerle derin yaralar açacak provokasyonlar oluşuyor. Hukuk devletinde hak aramanın yolu demokrasi ile çizilmiştir. Polisten yetkilerini aşanlarla ilgili işlem yapılıyor. Yaşanan olaylarda sağduyulu davranan vatandaşlara teşekkür ediyorum."

Sosyal medyada gerçekle alakası olmayan mesajlar atılmıştır. Demokratik talepler demokratik yollarla meşruluk kazanır. Ankara'da normal eylem yapanlara biz her türlü kolaylığı gösterdik. Müdahale ancak, polise ve kamu saldırıda hayata geçmektedir. Legal örgütlerin yanında marjinal örgütler de var. Meşru haklarını kullananlar duyarlı davransın" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.06.2013 13:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol