İŞTE ERBAKAN'IN SON ANILARI...

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi'nin merhum lideri Erbakan'ın son anılarına tanık olan İbrahim Titiz, Erbakan'ın hastanedeki son dakikalarını anlattı.

04 Mart 2011 Cuma 12:55
İŞTE ERBAKAN'IN SON ANILARI...

İbrahim Titiz, 40 yıldır tanıdığı ve ölümünde de yanında olduğu Necmettin Erbakan'ın son anlarını anlattı. Erbakan'ın uzun süre hastanede tedavi altında olduğunu hiçbir şekilde namazını aksatmadığını aktaran Titiz, Saadet Partisi liderinin yoğun bakımda iken de namazını kıldığını söyledi. Titiz, "Kendisi namazını hiç aksatmadı. Bizden bir kişiye tuğla parçası veya kiremit getirmemizi istedi. Abdest alıp namazını kılacağını söyledi. Devamlı başucunda bu kiremit bulunuyordu. Namazlarını aksatmadan teyemmüm abdestiyle kılıyordu" ifadelerini kullandı.

"08.50'YE KADAR BİLİNCİ AÇIKTI"
Erbakan'ın, vefat ettiği gün olan 27 Şubatta bilincinin saat 08.50'ye kadar açık olduğunu anlatan Titiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bilincini bu vakte kadar hiç kaybetmedi. Yapılan bütün müdahaleleri biliyordu. Son namazı olan sabah namazını da göz hareketleriyle kıldı. Rahatsızdı, bir taraftan müdahale yapılıyordu. Ancak diğer zamanlarda kalkıyordu, oturuyordu, getirmiş olduğumuz kiremitle teyemmümünü alıp namazını öyle kılıyordu. Hocamızın yanında ayrıca bizi çağırması için bir zil bulunuyordu. Biz yan odada ikamet ediyorduk. Kendisi bir ihtiyaç duyduğu zaman bu zile basarak bizi çağırıyordu. Bizde kendisine yardımcı oluyorduk."
İbrahim Titiz, Erbakan'ın yoğun bakıma alındıktan sonra baş ucunda Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfü Doğan Hoca'nın sürekli Yasin-i Şerif okuduğunu kaydetti. Titiz, "Hocamız yoğun bakıma alındıktan sonra, çocukları ve Lütfü Doğan Hocamız yanına alındı. Lütfü Doğan Hocamız üç kere Yasin-i Şerif okudu. Hocamız, Yasin-i Şerif okunurken gözlerini kapadı" diye konuştu.
Bilincinin açık olduğu son ana kadar Erbakan'ın o kendine has nezaketinden ödün vermediğini kaydeden Titiz, "Hocamız hayatı boyunca hep nezaketiyle ön plana çıkmıştır. Bu nezaketinden hastanedeki son ve zor anlarında bile ödün vermedi. Kendisini muayene eden doktorlara, hemşirelere ve bizlere her fırsatta teşekkür ediyor, sürekli 'dualarınızı bekliyorum' diyordu" ifadelerini kullandı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
rasim hoca 2011-03-04 18:00:44

Allah rahmet eylesin