İşte Davutoğlu'nun İfşa Ettiği Bürokrat

Davutoğlu'nun Fatih Altaylı'ya isim vermeden ifşa ettiği bürokrat kim?

19 Ağustos 2021 Perşembe 12:04
İşte Davutoğlu'nun İfşa Ettiği Bürokrat

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, “Hiç bir akrabama devlette görev vermedim” dedi, anlattığı bir olay ise "kim bu bürokrat" sorusunu akıllara getirdi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Fatih Altaylı’nın sunduğu ‘Teke Tek’ programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Altaylı’nın devlette hiç bir akrabasına ‘torpil’ yapıp yapmadığını sorması üzerine Davutoğlu, “Hiç bir akrabama devlette görev vermedim” dedi. Ardından başbakan olduktan 3-4 ay sonra yaşadığı bir olayı anlattı. Bir bürokratın iki kızı, üç damadı ve 5 yeğeninin aynı kurumda çalıştığını duyduğunu ve bunun üzerine şahsın istifasını istediğini söyleyen Davutoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Başbakan olduktan sonra 3 ya da 4 ay sonra. Çok büyük bir kurumun yönetim kurulu başkanı. Gece 12 gibi bana bir istihbarat geldi. Dediler bu şahsın iki kızı, üç damadı, 5 yeğeni yanında çalışıyor. Kurumun genel merkezinde. Gece yarısı çağırdım. Bunlar senin akrabaların mı dedim. ‘Evet efendim’ dedi. ‘Ya burası aile şirketi mi, babandan mı miras kaldı?’ ‘Efendim bunlar çok iyi yetişmiş çocuklar vs.’ dedi. Peki milyonlarca vatan evladı var iyi yetişmiş, onlarla yarışıp mı kazandı?

‘Efendim, ben bu devlete bu partiye bu millete çok hizmet ettim’ deyince, ‘partiyi bırak’ dedim. Parti benim işim. Sen devlet bürokratısın. Millete ve devlete borç çıkaramazsın. Yüksek maaş aldın mı, arabaya bindin mi, yurt dışına gittin mi? Sen devlete borçlusun… ‘Ne emredersiniz sayın başbakanım’ dedi.

‘İstifa dilekçeni hemen yazacaksın ve bütün o akrabalarınla birlikte kurumu terk edip gideceksin’ dedim. ‘Hemen mi efendim’ dedi, ‘hemen’ dedim. ‘Efendim bizim istifa dilekçemiz Ali beyde (Babacan) var’ dedi. Ali beyi bağlattım, şahsın istifasını kabul etmesini istedim.”

O BÜROKRAT HASAN CEBECİ

OdaTV'nin haberine göre; Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları söz konusu bürokratın kim olduğu sorusunu gündeme getirdi. Davutoğlu’nun bahsettiği tarihlerde Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.08.2021 12:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol