İşte CHP'nin Vizyon Belgesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “3 Aralık tarihini bekleyin” diyerek duyurduğu merakla beklenen toplantı gerçekleştiriliyor. “İkinci Yüzyıla Çağrı” sloganıyla Lütfi Kırdar Salonu’nda gerçekleştirilen Vizyon Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, 70 kişiden oluşan İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu kurduğunu duyurdu. Kılıçdaroğlu, “24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanının, mekanın, enlemlerin ve boylarım ötesinde kesintisiz üreten Türkiye’yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum.” dedi.

03 Aralık 2022 Cumartesi 17:29
İşte CHP'nin Vizyon Belgesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Türkiye’nin ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosu hazır! Çünkü Türkiye bunu hak ediyor… Saat 14.00’te görüşmek üzere.” ifadelerini kullanarak toplantı için bir kez daha çağrı yaptı.

İKTİDAR SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Kemal Kılıçdaroğlu, salona girdiği sırada, “Hak, hukuk, adalet” , “İktidar”, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılandı. Lütfi Kırdar Salonu’nda salon hınca hınç dolarken, salon kapasitesinin 3 katına yakın kişi de salonun dışında yer aldı.

Merakla beklenen toplantı, saat 14.00 itibarıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurttaşların merakla beklediği Vizyon Toplantısı’nda açıklamalarda bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

“BU ÜLKEDE HER ŞEY ÇOK AMA ÇOK GÜZEL OLACAK”

(İktidar sloganları üzerine) O da olacak arkadaşlar. Sabırla olacak, her şey olacak. Her şey bu ülkede çok ama çok güzel olacak. Bundan emin olmanızı istiyorum. Önce herkese merhaba, sizin kadar ben de heyecanlıyım. Size bugün bir çerçeve çizmek istiyorum. Asıl konuşmamı kapanışta yapacağım, bu giriş konuşması. Sayın genel başkanlarım, değerli yol arkadaşlarım ve sevgili dostlarım, sizleri Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın ve büyümenin vizyonunu ortaya koymak için davet ettik. Değerli arkadaşlarım, bugün burada halkımızdan ne için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Bir kere şunu çok net ifade edeyim sadece bir adaya, başka bir tek adama, bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz.

CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı' vizyon toplantısı başladı - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

“BUGÜN ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRME GÜNÜDÜR”

Artık oyu, halkımızdan, herkes için daha iyi bir yaşama, yeni bir düzene, yeni bir Türkiye hayaline, yeni bir siyaset üstü sisteme oy isteyeceksiniz. İşte bu yeni sistemi bugün açıklıyorum. Onun için bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Evelallah orası nispeten çok daha kolay olacak. Krizden alnımızın akıyla ve hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Çünkü bu ülke durmaksızın krizlere girdi, krizlerden çıktı… Şimdi de derin bir krizin içerisindeyiz. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı ve yaklaşımımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin demek değildir. Tek adam gitsin mi, evet gitsin. Tek adam rejimi bitsin mi, evet bitsin. Ancak yerine yeni bir sistem, çalışan yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz.

“MESELEMİZ HÜKÜMETİ DEVRALMA MESELESİ DEĞİL ATATÜRK’ÜN HAYALİNE VE VİZYONUNA SAHİP ÇIKMAKTIR”

Türkiye, cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir daha böyle acımasız, adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak. Partimizin ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde ilan ettiğimiz gibi ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bir adım daha ileri taşıyoruz. Türkiye’yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, toplumsal güven ve huzurun hakim olduğu, bölgesinde barışın ve refahın merkezi geldiği bir Türkiye inşa edeceğiz. Dolayısıyla meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk’ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır ve onun vizyonunu hayata geçirmektir. İnşallah bize nasip olacak.

“BAY KEMAL ÇIKTIĞI YOLDAN ASLA GERİ ADIM ATMAZ”

Bugün yepyeni bir güç birliğiyle tanışacaksınız. Bir siyaset üstü birlik. Oluşturduğumuz bu yeni siyaset üstü beyin takımından bazı isimleri burada göreceksiniz. Dünyadan ve Türkiye’den konusunda uzman ve itibarlı 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden bahsediyorum. Biliyorsunuz hem ülkemizi karış karış gezdim, hem de dünyanın önemli ülkelerine gittim. Teknoloji ve yatırımın iki büyük merkezi olan ABD’ye ve İngiltere’ye ziyaretlerde bulundum. Ne derlerse desinler, inandığım vizyon yolculuğundan asla geri adım atmayacağım ve vazgeçmeyeceğim. Çünkü ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını daha başlarken biliyordum. Hepiniz şuna inanın. Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz.

“ALMANYA’YA DA GİDECEĞİM”

Kısa bir süre sonra da Almanya’ya gideceğim. Orayı da yakından takip etmenizi özellikle diliyor ve rica ediyorum. Seyahatimde ve sonrasında bahsettiğim 70 isimle tek tek görüştüm. Onları siyaset üstü güç birliğine katılmalarına davet ettim. Dolayısıyla elimizde 3 büyük güç var. Birincisi halkımız, ikincisi sizler yani siyasi gücümüz, üçüncüsü ise dostlarımızla kurduğumuz siyaset üstü güç birliğimiz.

“BENİM İÇİM SİSTEMİ KURMAK VE KALICI KILMAKTIR”

Unutmayın değerli arkadaşlar, bizler siyasi ve siyaset üstü, rozetli veya rozetsiz, hepimiz ülke için, vatan için birlikteyiz. Bahsettiğim bu sistemi hangi mantıkla oluşturdum. Bu değerli 70 kişi Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Bir kısmı günü bitip uyumaya hazırlanırken, dünyanın diğer yanındaki vatansever dostlarımız güne merhaba diyecek. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın, mekanın, enlemlerin ve boylamların ötesinde kesintisiz üreten Türkiye’yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum. Bakınız bu 70 değerli isim, ne 1 kişi için 1 parti için çalışacaklar. Onlar vatanları için çalışacaklar. Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmektir, çünkü benim işim sistemi kurmaktır, benim işim sistemi çalıştırmak ve o sistemi kalıcı kılmaktır.

Bugün bizimle birlikte ülkeyi dönüştürmeye cesaret edenleri huzurunuza çağıracağız. Sonra ben adım adım yapacaklarımızı anlatacağım. Sayın Jeremy Rifkin ile tanışacaksınız. Merkel’in ve Çin Devlet Başkanı’nın danışmanlığını yaptı. Benim de yeni endüstriyel dönüşüm başdanışmanım. Sayın Daren Acemoğlu bizimle birlikte olacak. Sayın Acemoğlu’nun gelecekte Nobel ödülünü alacağına inanıyorum. Bu değerli isimlerle kurduğum sistem Türkiye’yi hızlıca karanlıktan çıkarıp, aydınlığa taşıyacak. Cumhuriyet kendi özünden güç alarak yeniden şahlanacak.

CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısında 'vizyon' belgesi açıklanıyor -  Polemik Haber

BİRÇOK UZMAN İSİM KATILDI

Toplantıda; CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin yanı sıra ABD’li yazar ve ekonomi kuramcısı Jeremy Rifkin, Prof. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da konuşma gerçekleştirecek.

JEREMY RIFKIN BAŞDANIŞMANLIĞA GELDİ

CHP’nin ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ vizyonunun devamı kapsamında olacak açıklama çerçevesinde 70 kişilik akademisyenlerden oluşan İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu da oluşturuldu.

Grubun başına eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in de aralarında bulunduğu dünya liderlerine danışmanlık yapan Jeremy Rifkin getirildi. “Üçüncü endüstriyel devrimin fikir babası” olarak bilinen Rifkin ayrıca Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına getirildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.12.2022 17:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol