İŞTE CHP'NİN İSTANBUL VE İZMİR ADAYLARI!

Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu’nun Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylarını belirlediğini yazdı…

22 Şubat 2013 Cuma 11:35
İŞTE CHP'NİN İSTANBUL VE İZMİR ADAYLARI!
Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı sohbeti köşesine taşıdı. Dündar, ‘CHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de kimleri aday gösterecek?’ başlıklı yazısında ‘kapıdaki’ yerel seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki isimleri kamuoyuyla paylaştı. 
İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kesin olarak yeniden aday gösterileceğini ifade eden Dündar’ın, Kılıçdaroğlu ile sohbetinden izlenimi, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da adaylığının kesin olduğu yönünde... 
Dündar yazısında şu ifadelere yer verdi: “Hemen belirteyim, İzmir’de kimse boş yere heveslenmesin! Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yola devam edilecek. Kılıçdaroğlu tüm İzmirliler gibi Aziz Kocaoğlu’nun açılan davalarda mağdur edildiğine ve yaratılmak istenilen izlenimin aksine, büyük işler başardığına inanıyor. Kamuoyu yoklamalarının da bu görüşünü desteklediğini söylüyor. Kocaoğlu’nun yeri garanti ama bazı ilçe belediye başkanlarının değil! Sorunlu ilçelerde aday değişikliğine gidilecek, başarılı olanlar yeniden aday gösterilecek”
 
ANKARA’DA SÜRPİZ OLABİLİR, İSTANBUL ADAYI SARIGÜL!
Dündar’ın yazısında CHP İstanbul ve Ankara adayları konusundaki son durum ise şöyle belirtiliyor: “Ankara’ya gelince…Henüz biri isim belirlenmemiş. Bazı isimler var ama, biri üzerinde karar kılınamamış. CHP Başkentte sürpriz bir isimle seçmenin karşısına çıkabilir!
Kılıçdaroğlu’na kamuoyunun cevabını merak ettiği o soruyu yönelttim. ‘Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayınız olacak mı?’ diye sordum.
Güldü... ‘Öncelikle Sayın Sarıgül’ün partimize üye olması gerekiyor. Kendisi ben gelirsem 5 bin kişiyle gelirim diyor. Hay hay gelsin 10 bin kişiyle gelirse daha çok seviniriz. Ben önceden açıkladım. ‘Her adayla ilgili olara bir kamuoyu yoklaması yapacağız’ dedim. Sayın Sargül bu yoklamalarda hep önde çıkıyor. Ayrıca parti örgütümüzde bir eğilim yoklaması yapacağımızı da söyledim. Burada da bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama öncelikle Sayın Sarıgül’ü partimizde üye olarak görmek istiyoruz’ dedi…
CHP Genel Başkanı’na “Peki bu cevabınızdan yola çıkarak, Mustafa Sargül CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıdır diyebilir miyiz?” dediğimde “Hayır kesinleşmiş bir durum yok” cevabını aldım.
O halde tahminimi söyleyeyim: Eğer bir son dakika sürprizi olmazsa Sarıgül CHP’nin İstanbul adayıdır. İstanbul ile ilgili son bir not: Kılıçdaroğlu’na göre İstanbul’da AKP ile CHP arasındaki fark. 4 puana inmiş durumda.” 





yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol