İşte AKP'nin İstanbul İçin Belirlediği Aday!

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul adayının belli olduğunu açıklamıştı. İşte kulislere sızan o sızan isim...

22 Kasım 2018 Perşembe 01:19

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, TRT'de katıldığı canlı yayın programında yerel seçimlerle ilgili olarak İstanbul ve Ankara adayının belli olduğunu açıkladı. Kurtulmuş'un bu açıklamaları üzerine kamuoyunda AKP'nin İstanbul adayının kim olduğu merak edilirken partide haftasonu gerçekleştirilen temayül yoklamasında ise liste başında yazılan ismin aday gösterileceği iddia edildi.

AKP'nin 18 Kasım'da gerçekleştirdiği yerel seçimlere ilişkin temayül yoklamasında İstanbul'da listenin en başına TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak partililer tarafından yazıldığı bilinirken; bazı delegeler "Demokratik ortamda yapılan teşkilat içi temayülde tüm delegasyon İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sıraya Sayın Binali Yıldırım'ı yazdı. İstanbul'a hayırlı uğurlu olsun" diyerek sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Nişanesi ile ödüllendirilen TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın temayül yoklamasında önce çıkması sonucu 31 Mart seçimlerinde aday gösterileceği iddialarını güçlendiiryor.

"YÜZDE 99,9999 BİNALİ YILDIRIM"
Habertürk yazarı Fatih Altaylı da köşesinde "İlk adaylar belli oldu" başlığı ile yayınlanan yazısında AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayının belli olduğunu duyurdu. Altaylı, İBB Başkanlığı için "Başkan adayı yüzde 99,9999 Binali Yıldırım" ifadesini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol