İstanbullara 50 Milyon Liralık Hediye!

İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sık sık israf ile eleştirdiği İBB’nin yurttaşlara 50 milyon liralık ‘hediye’ dağıttığı ortaya çıktı.

21 Haziran 2019 Cuma 12:17

Gereksiz harcamalar ve yandaşlara dağıttığı paralarla gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)  “Mobil iletişim hizmet alım işi” adı altında 49 milyon 967 bin 450 TL’lik ihale yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre İBB tarafından 25 Eylül 2018-25 Eylül 2019 dönemi için yapılan ihalenin amacı, “Halkımızla birebir görüşerek istek ve önerilerini almak, mobil araçlarımıza gelen vatandaşlarımıza promosyon hediyelerini vermek, turistlere hizmet ederek ülkemizin tanıtımını yapmak” olarak açıklandı.

PAMUK ŞEKER, ŞAPKA, PATLAMIŞ MISIR…
Mobil iletişim merkezlerindeki ihale kapsamında vatandaşa su, poşet çay, hazır kahve, bonbon şeker, satranç takımı, kutulu lokum, diş fırçası seti, mobil şarj cihazı, kalem, oyuncak bebek ve araba, puzzle, şapka, pamuk şeker, patlamış mısır, bardak mısır ve tepsi de hediye edilecek.

AKP 31 Mart küskünlerine para mı dağıtıyor?
Öte yandan 31 Mart sonuçlarının iptalinin ardından Binali Yıldırım için zor dönem başlamış, AKP'ye yakın kaynaklar 23 Haziran oylamasını kazanmak için muhafazakar Kürtler ve 31 Mart'ta oy kullanmamış olanlar üzerinde çalışılacağını duyurmuştu.  23 Haziran oylamasına çok kısa bir zaman kaldı ve özellikle AKP'nin etkin olduğu ama çok sayıda 31 Mart küskününün bulunduğu ilçelerde, 31 Mart'ta oy kullanmadığını tespit ettikleri kişilerle özel olarak ilgilendikleri bilgileri geliyor. Doğrudan nakdi "yardım" gibi yollara da başvurulduğu iddialar arasında. Hatırlı yakınları devreye sokma, iş vaadleri gibi yolların da denendiği söylenirken, AKP'lilerin ellerindeki listeler üzerinde çalışarak bunları yaptıkları, 31 Mart'ta oy kullanmadığı tespit edilmiş kişilere yoğunlaştıkları bildiriliyor. Adını vermek istemeyen bir yurttaş, bunun için çalışan bir ekibin gittiği evde yaşandığını iddia ettiği bir olayı soL'a anlattı. Nakdi yardım dışında hatırlı kişileri de devreye sokarak ikna edilmeye çalışılan ev sahibi, sonunda ekibi başından savmak için "oy vereceğini" söylüyor. O sırada evin küçük oğlu müdahale ediyor ve "hani yemin ediyorum bir daha bunlara oy vermem demiştin ... amcaya" diyerek ziyaretin sonunu getiriyor.

 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.06.2019 12:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ak koyunlular 2019-06-21 12:43:03

millet koyun olmus hic kimse arkadas bu milletin malini neden sahsi cikarlariniz icin heba ediyorsunuz demiyor diyemiyor!