'İş Bankasını da Katarlılara Satacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası açıklamalarına, 'Belli ki tulumbanın suyu tükendi. İş Bankası hisselerini Hazine’ye aktarmak istiyorlar oradan Varlık Fonu’na, oradan da Katarlılara' yanıtını verdi.

06 Şubat 2019 Çarşamba 00:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası açıklamalarına yanıt verdi.

Erkek, CHP’nin İş Bankası hisselerine el konulmasının Anayasa’daki mülkiyet hakkına aykırı olduğunu ayrıca ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün iradesine saygısızlık olduğunu belirterek "Tam bir hukuksuzluk hali" dedi.

“Belli ki tulumbanın suyu tükendi. İş Bankası hisselerini Hazine’ye aktarmak istiyorlar oradan Varlık Fonu’na, oradan da Katarlılara" diyen Erkek, "Böylece çok yüksek faizli kredi alabilmek için İş Bankası’nı güvence yapmayı planlıyorlar. Biz buna karşı durmak için gereken her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

KATAR MI ALMANYA MI?

Bilindiği üzere daha önce de Erdoğan'ın İş Bankası aşkı gündemi hayli meşgul etmiş bazı kaynaklarsa Sarayın bu çalışmasının arkasında Erdoğan'ın Almanya'ya verdiği söz olduğunu öne sürmüş, İş Bankası'nın Katarlılara değil Almanya'ya satılacağını iddia etmişlerdi.

ERDOĞAN: MİLLETİN MALI...

Grup toplantısında CHP'nin İş Bankası hisslerini Hazine'ye devredeceklerini belirten AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır Allah'ın izniyle. Bu parlamento bu tarihi kararı da alacaktır. Milletin hazinesine İş Bankası oradaki hissesi ile yüzde 28 yine devredilecektir. Milletin malı" demişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol