İmamoğlu'na Kurulan Kumpas Pes Dedirtti!

İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’nin Nabzı” programında Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı…

28 Mayıs 2019 Salı 12:21

Programın bir kısmında İmamoğlu’na beka tartışması hatırlatılarak, “PKK’ya FETÖ’ye özellikle yabancı basının Türkiye üzerine İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı konuştuğu meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu” sorusu yöneltildi.

İmamoğlu ise bu soruya “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim. 24 Haziran’da yetki alan AK Parti. Ne bekası? Kim daha vatansever? Bu ülkenin 82 milyon vatanseveri var. Terör örgütlerine karşı hep beraber dimdik ayaktayız” diyerek yanıt verdi. AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin Keleş, sosyal medya hesabından bu sözlerin montajlanmış bir halini paylaştı.

[Haber görseli]

Montajlı videoda, Ekrem İmamoğlu’nun “PKK’ya FETÖ’ye özellikle yabancı basının Türkiye üzerine İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı konuştuğu meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu?” sorusuna “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim” dediği görülüyor.


İMAMOĞLU'NDAN SERT TEPKİ:ÜLKEYE ZARAR VERİYOR

Ekrem İmamoğlu ise programın sonunda bu videoya sert tepki gösterdi. İmamoğlu, “İşte ülkenin düştüğü durum bu. İktidara mensup bazı mensupların yaptıkları ve yaydıkları bu yayınlar ülkeye zarar veriyor" diyerek bu paylaşımı yapanların arasında İBB çalışanlarının da olduğunu belirtti.

İFTİRA KERVANINA KATILANLAR

Aralarında A Haber ve partisinden gelen baskıyla görevini bırakmak zorunda kalan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de bulunduğu bir çok troll hesap montajlı videoyu sahiplendi.

[Haber görseli]

TAYYAR İTİRAF ETTİ: PARALEL YAPI

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, montaj komplosunun partisinin aleyhine döndüğünü itiraf etti. Tayyar, şu mesajı attı: "Montaj video, orantısız ve gereksiz saldırılarla CHP adayının mağduriyet algısına hizmet edenleri görünce... AK Parti’de seçim kampanyasını yürüten SKM ve Strateji ekibinin sadece partide değil kontrolsüz paralel yapılara ilişkin de önlem alması zaruri hale geldi."

[Haber görseli]

FETÖ BENZERİ KUMPAS

Keleş’in paylaşımı, özellikle sosyal medyada büyük bir tepki çekti. Paylaşımı görenler “FETÖ benzeri” bir hamleyle İmamoğlu’na “kumpas” kurulduğu yorumunu yaptı.

DENİZ ZEYREK DE İSYAN ETTİ

Habertürk'te İmamoğlu'na soru soran kişiler arasında yer alan gazeteci Deniz Zeyrek, Sözcü'de yayınlanan köşe yazısında konuya değindi. Zeyrek'in yazısından bir bölüm şöyle: "Daha biz reklam arasındaydık, Mehmet Akif Ersoy, İmamoğlu'nun konuşmasının sadece “Ne olabilir ki gelin Türkiye'yi hep birlikte yönetelim” bölümünün alınarak, sosyal medyada “PKK ve FETÖ'ye gelin hep birlikte yönetelim mesajı” şeklinde viral olarak yayılmaya başladığına dikkat çekti.

İmamoğlu ve ekibi, mesajın çıkış noktasına bakar bakmaz, “o şahıs Büyükşehir Belediyesi çalışanı” yorumunu yaptı. Gerçekten inanılmazdı. Gözümüzün önünde olan bir konuşmanın nasıl çarpıtıldığına bizzat şahit olmuştuk. Reklam dönüşünde konuşmasını tekrarlayan ve çarpıtmaya dikkat çeken İmamoğlu, hem sosyal medyada, hem gazete ve televizyonlarda benzer bir çok saldırı ile karşı karşıya kaldığını örnekleriyle anlattı.

Avrupa yakasında çekilen bir video kaydında arka planda Anadolu yakasındaki Kuleli Askeri Lisesi göründüğü için “Kuleli'yle ne mesaj veriyor” haberleri yapıldığına dikkat çeken İmamoğlu, daha önce de “her şey çok güzel olacak” cümlesi ile ulu önder Atatürk'ün dış politika konusunda dünyaca bilinen “yurtta sulh cihanda sulh” sözünü kullandığı gerekçesiyle “subliminal mesaj” vermekle suçlanmış.
Bir belediye çalışanının bombalı saldırıda ölen 17 yaşındaki kızının cenazesine gittiğini, orada çekilen fotoğrafların “teröristin cenazesine gitti” başlıklarıyla servis edildiğini anlatan İmamoğlu, bu tür girişimlere artık gülüp geçtiğini söyledi.

İmamoğlu, Haliç'te bayram videosu çekerken arkasına camilerin siluetini almak istediğini, fotoğraflar çekilirken “Şimdi de (Fener Rum Patrikliği ile aynı karede) yazarlar” esprisini yaptıklarını söyledi.
Eminim başka örnekler de vardır. İmamoğlu espri yaparak geçiştiriyor ama karşılaştığı durum, gerçekten kabul edilmesi ve kayıtsız kalınması zor bir durum. Çok merak ediyorum. Bu tür işleri yapanlar, gerçekten İmamoğlu'nu yıpratıp Binali Yıldırım'a destek verdiklerine mi inanıyor? Eğer öyleyse, Yıldırım'ın işi de gerçekten zor.

Çünkü, yapılan işin teknik olarak erotik fotoğrafların altına yazı yazma yaratıcılığından farkı yok ve bu tür her olay, hiçbir ilgisi olmadığı, hatta katı bir şekilde karşı çıktığı halde Yıldırım'ın hanesine yazılıyor, tepki topluyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2019 17:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol