İLBER HOCAYA GÖNDERME...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyona yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Güya düşünce adamı. Yazıyor, çiziyor ve arasına da her türlü hakareti sıkıştırmaya çalışıyor" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri, akıllara, restorasyonu eleştiren tarih profesörü İlber Ortaylı'yı getirdi.

12 Ocak 2015 Pazartesi 12:59
İLBER HOCAYA GÖNDERME...

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Topkapı Müzesi'nin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılış törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Vahdettin Köşkü ile ilgili eleştirilere de tepki gösterdi.

Erdoğan, “Birileri yazıyor çiziyor. İşte ‘Vahdettin Köşkü’nü niçin yaptınız, ne yapacaksınız?’ ‘Bunu’ diyor ‘başbakan kendisi için kullanacak’. Tabii şu an Cumhurbaşkanlığı makamındayız. Bunu ne yapacaksın? Yani bu tür şeyleri bu eserleri ayağa kaldırmaktan bunları yeniden kazandırmaktan rahatsız olan maalesef güya düşünce adamı yazıyor, çiziyor ve bunları eleştirmeye, bunun altına da arasına da her türlü hakareti sıkıştırmaya çalışıyor. Biz de diyoruz ki nerede hangi eserler varsa bunu bugüne kazandıracağız. Buradan ama Cumhurbaşkanı istifade eder, ama başbakan istifade eder, ya da değişik kurumlarımız istifade eder. Biz, 12 senede kazandırdığımız eserlerle iftihar ediyoruz" dedi.

Erdoğan’ın sözleri, daha önce sıklıkla restorasyonu eleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı akıllara getirdi. Ortaylı, Vahdettin Köşkü’nde yapılan restorasyon için, “Hiç beğenmiyorum. Tarihi realiteye, mimari kurallara sadık bir restorasyon olmadığını herkes biliyor. İstersiniz varislerine, isterseniz mimari tarihçilerine sorun, hiç kimse bugünkü restorasyonda mutabık değil” demişti. 

İLBER HOCA NE DEMİŞTİ?
Tarabya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in düzenlediği basın toplantısına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kullandığı Tarabya Köşkün'de, Recep Tayyip Erdoğan 'ın kullanacağı iddia edilen Vahdettin Köşkü'nü eleştirdi. Tarabya Köşkünün içindeki Av Köşkü'nün bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ortaylı, Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın kullanacağı iddia edilen Vahdettin Köşkü'nün restorasyonunu hiç beğenmediğini söyledi. 
Ortaylı, " Vahdettin Köşkü'nün Restorasyonunu hiç beğenmiyorum. Tarihi realiteye, mimari kurallara sadık bir restorasyon olmadığını herkes biliyor. Vahdettin'in, yani son Padişahın şehzadeliğinden kalmadır. İstersiniz varislerine,isterseniz Mimari tarihçilerine sorun hiç kimse  bugünkü restorasyonda mutabık deil "diye konuştu. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.01.2015 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol