İKİSİ UYARILDI, BİRİ DİSİPLİNDE...

AKP'de üç milletvekili sıkıntı yarattı. Biri disipline sevkedildi, ikisine uyarı gitti.

22 Kasım 2013 Cuma 11:14
İKİSİ UYARILDI, BİRİ DİSİPLİNDE...

 İktidar partisinde üç milletvekilinin girişim ve demeçleri sıkıntıya yol açtı. Dershanelerin kapatılması konusunda hükümeti eleştiren Kütahya milletvekili İdris Bal disiplin kuruluna sevkedildi. Karma okulların kaldırılmasını isteyen TBMM Başkanvekili ve Kayseri milletvekili Sadık Yakut ile, tekke ve zaviyeleri yasaklayan kanunun yürürlükten kaldırılmasını öneren Ankara milletvekili Haluk Özdalga'ya da uyarı gitti. 

İSTİFA GÜNDEMDE
AK Partide en sert karar Kütahya milletvekili İdris Bal için alındı. Gezi parkı olayları, kızlı erkekli öğrenci evleri ve dershanelerin kapatılma girişimi konusunda hükümeti eleştiren Bal, partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. İhraç istemi için ''Durumu değerlendireceğim" diyen Bal'ın, gelişmelere göre partisinden istifa edebileceği belirtiliyor.

Bal, Başbakan Erdoğan'ın "Korkuyla büyük devlet olunmaz" sözünü '' Plansız, günübirlik küçük hesaplarla da büyük devlet olunamaz " diyerek eleştirmişti. Bal, kızlı erkekli öğrenci evleri tartışması sırasında da '' ''Yasada suç olmayan bir fiil suç değildir ve engellenemez. Bu düzenleme Türkiye'nin dünyadaki algısı bakımından sıkıntı doğurur'' demişti. 

Gezi olayları için de hazırladığı raporda ''Başbakan yanlış yönlendirildi ve stratejik hata yapıldı. Demokrasi sadece seçimden ibaret değildir. Hiçbir parti veya yöneticinin 'Bana görev verdiniz, bir dahaki seçime kadar karışmayın' deme lüksü olamaz. Herkesin üzerine düşen dersi almalı ve nerede hata yaptığı sorusunu sormalıdır'' görüşünü savunmuştu.

YAKUT'A TEPKİ
"Kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" açıklaması ile gündeme oturan TBMM Başkanvekili ve AKP Kayseri milletvekili Sadık Yakut'a partisi içinde de tepkiler geldi. Açıklama zamansız ve iktidara karşı yeni tartışma ile eleştirilere neden olacak nitelikte bulundu. Yakut ise bu eleştiriler sonrası ''Şahsi fikrimdi, tepkiler olabilir. Bunu eğitimciler, bilim adamları, pedagog ve sosyologlar tartışmalı'' dedi. Yakut, ilk sözlerini de yumuşatarak ''Karma eğitim olsun ama ayrı eğitim de olsun. Bir alternatif sunulmalı'' diyerek, açıklaması sonrası hem olumlu hem olumsuz tepkiler aldığını söyledi.

TEKKE YASASINA İADE
AK Parti grup yönetimi, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga’nın tekke ve zaviyeleri yasaklayan ve Anayasa'da Devrim Kanunları arasında yer alan 1925 tarihli yasanın yürürlükten kaldırılmasına ilişkin yasa teklifini de ''Zaman uygun değil'' diyerek iade etti. Özdalga, bu yasanın yürürlükten kaldırılması için teklif vermiş ve ''Kanunla dedelik, seyidlik, çelebilik, babalık gibi unvan ve sıfatlar yasaklanıyor. Cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesine karşı çıkanların kullandığı önemli gerekçeden birisi bu kanun. Tekke ve zaviyelerin artık geldiğimiz noktada devlet tarafından yasaklanması uygun değil. Zaten getirilen yasakların da fiiliyatta sonucu yok. Geçerli olmayan bir kanun'' demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.11.2013 11:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol