İki Şirkete Müthiş Kamu Kıyağı!

Kamu malları, özel şirketlere peşkeş çekiliyor… BEDAŞ ve AYEDAŞ’a 157 milyonluk kamu kıyağı Sayıştay raporlarına girdi…

14 Kasım 2018 Çarşamba 00:40

Milli Gazete'nin haberine göre Sayıştay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan 2017 yılı Kamu İdareleri Denetleme Raporu’ndaki usulsüzlükler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Tüketimiyle hiç ilgisi olmayan bedelleri vatandaşa fatura eden BEDAŞ ve AYEDAŞ, vatandaşın kamu malını meğer yıllardır bedelsiz kullanıyormuş.

BEDELSİZ KULLANDIRILDI
Sayıştay’ın raporuna göre, tapuda İETT’nin üzerine olan Fatih, Sarıyer, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Kartal, Pendik ve Adalar ilçelerinde bulunan 156.953.365,69 TL değerindeki arsalar, trafolar, indirici merkezleri, lojmanlar, garaj ve direk yeri gibi 21 taşınmazın özel elektrik şirketi BEDAŞ ve AYEDAŞ’a bedelsiz olarak kullandırıldığı ortaya çıktı.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAKMIŞ!
İETT soruşturmaya, “Bu taşınmazların bir kısmı idaremiz ile ortak kullanılmakta, bir kısmı ise sadece TEK tarafından kullanılmaktadır. Bu taşınmazların bir kısmı için idaremiz men-i müdahale ve ecrimisil davaları açmış bulunmakta ve dava safahatı halen devam etmektedir. Davaların sonuçlanmasını müteakip gerekli işlemler yapılacaktır” cevabını vererek TEK’in taşınmazları üstüne almadığını belirtti.

 
Sayıştay Başkanlığı’nın 2017 yılı Kamu İdareleri Denetleme Raporu açıklandığı günden beri belediyelerin, kamu dairelerinin usulsüzlükleri birer birer dökülüyor. “İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü İETT, 2017 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’na” göre tapuda İETT’ye ait olan 21 taşınmaz BEDAŞ ve AYEDAŞ tarafından bedelsiz olarak kullandırılıyor.

TAŞINMAZLARIN ÇOĞU DEĞERLİ İLÇELER
20.727,92 m2’den oluşan taşınmazlar İstanbul’un popüler ilçeleri Fatih, Sarıyer, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Kartal, Pendik ve Adalar’da bulunuyor. Toplamda 156.953.365,69 TL değerindeki arsalar, trafolar, indirici merkezleri ve lojmanları vatandaşın faturasını şişiren BEDAŞ ve AYEDAŞ’a hiçbir ücret ödemeden kullandırılıyor.

MÜLKİYETİ İETT’NİN, KULLANAN BEDAŞ
1982 yılında çıkarılan kanunla birlikte İETT bünyesinde yürütülen elektrik hizmetlerinin Türkiye Elektrik Kurumu’na (TEK) devrolduğunu belirten Sayıştay Başkanlığı, soruşturma konusu taşınmazlar için “Bulgu konusu yapılan taşınmazlara ilişkin olarak devir bedellerini ödememiş ve tapuda kendi adına tescil işlemlerini başlatmamıştır. Dolayısı ile taşınmazların mülkiyeti İETT üzerinde kalmaya devam etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAKMIŞ
İETT, soruşturmaya, “Bu taşınmazların bir kısmı idaremiz ile ortak kullanılmakta, bir kısmı ise sadece TEK tarafından kullanılmaktadır. Bu taşınmazların bir kısmı için idaremiz men-i müdahale ve ecrimisil davaları açmış bulunmakta ve dava safahatı halen devam etmektedir. Davaların sonuçlanmasına müteakip gerekli işlemler yapılacaktır” cevabını vererek TEK’in taşınmazları üstüne almadığını belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.11.2018 00:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol