İKİ BAKAN İSTİFA ETTİ!

Oğlu büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Bakanlardan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler görevlerinden istifa etti.

25 Aralık 2013 Çarşamba 10:34
İKİ BAKAN İSTİFA ETTİ!

 Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından, Türkiye bu sabaha iki istifa haberiyle uyandı.

İlk istifa, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan gelirken, dakikalar sonra bu kez İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Her iki bakanın oğlu, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanmış, bakanların, soruşturmaya ilişkin operasyonların hemen ardından Başbakan Erdoğan'a sözlü olarak istifalarını sundukları belirtilmişti. 

İLK İSTİFA ÇAĞLAYAN'DAN
Oğlu ve bazı yakın çalışma arkadaşları, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Ekonomi Bakanı Çağlayan, istifasını kısa bir yazılı açıklamayla duyurdu.

ÇAĞLAYAN'DAN İSTİFA GEREKÇESİ
Zafer Çağlayan'ın yazılı açıklaması şöyle: "17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım." 

GÜLER'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Güler, istifa kararını, "17 Aralık'ta Sayın Başbakan'a görevden affımı arz etmiştim bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum" ded

KARİYERİ 2007 SEÇİMLERİYLE BAŞLADI
Ankara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken, 2007 seçimleri öncesi AK Parti'ye katılan Zafer Çağlayan, milletvekili seçildikten sonra

Sanayi ve Ticaret Bakanlğı koltuğuna oturdu. Siyasi kariyerine Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı olarak devam eden Çağlayan,

bakanlıklardaki yeni yapılanmayla oluşturulan Ekonomi Bakanlığı'na getirilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2013 10:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol