İki Bakan Arasında 'Parmak Sallama Kavgası'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” açıklamasını yaptı.

21 Ocak 2021 Perşembe 13:26
İki Bakan Arasında 'Parmak Sallama Kavgası'

Ankara kulisleri Adalet Bakanı Abdulahmit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki parmak sallama kavgasını konuşuyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevinde “5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu. Bakan Gül, “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir” dedi. Gül, “Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” ifadelerini kullandı.

Bakan Gül, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler, kurallar işler, usuller işler ve işlemeye de devam eder. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının hakim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim” ifadelerini kaydetti.

'PARMAK SALLAMA' İLE BAKAN SOYLU’YU MU KASTETTİ?
Bakan Gül’ün bu sözleri sonrası İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun paylaşımları akıllara geldi. Soylu, sosyal medyada annesi ile olan fotoğrafının altına küfür eden kişinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını belirterek tepki göstermişti. Soylu, “Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest” demişti.

Öte yandan Twitter’da Mardin’de 17 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada salıverilen ve ailesi tarafından davul zurna ile karşılanan Osman Çur’un tutuklanması talebiyle ” ‘Sapık amca Osman’ı’ tutukla” paylaşımları yapılıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.01.2021 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol