İHSANOĞLU, ERDOĞAN'I GEÇTİ!

Ekmeleddin İhsanoğlu, rakipleri Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı geride bırakarak sosyal medyadaki en popüler aday oldu.

11 Temmuz 2014 Cuma 10:32
İHSANOĞLU, ERDOĞAN'I GEÇTİ!

 Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adı cumhurbaşkanı adayı olarak ilk açıklandığında muhalefete "Tanınmayan bir ismi neden aday yaptınız?" diye tepki gösterilmişti. Fakat sosyal medyada, Ekmeleddin İhsanoğlu, rakibi Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı geride bırakarak hakkında en çok yorum yapılar aday olmayı başardı. 

EN ÇOK İHSANOĞLU KONUŞULDU

Sosyal medya analiz platformu Somera'nın Twitter araştırmasına göre, Ekmeleddin İhsanoğlu sosyal medyadaki en popüler Köşk adayı. 3 ismin de Köşk adaylıkları açıklandıktan sonraki 48 saat için kendileriyle ilgili tweetleri inceleyen Somera'nın verileri şöyle: 

Ekmeleddin İhsanoğlu için 554 bin tweet atıldı,

Recep Tayyip Erdoğan için 441 bin bin tweet atıldı,

Selahattin Demirtaş içinse 29 bin tweet atıldı.

EN ÇOK OLUMLU TWEET DEMİRTAŞ İÇİN ATILDI

Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki yorumların yüzde 50'si olumlu olurken, yüzde 35'i negatif, yüzde 15'i ise nötr tweetlerden oluşuyor.

Recep Tayyip Erdoğan için atılan twettlerin yüzde 47'si olumlu, yüzde 28'i negatif, yüzde 25'i nötr tweetlerden oluşuyor.

Selahattin Demirtaş hakkında yapılan yorumların ise, yüzde 53'ü olumlu, yüzde 15 negatif, yüzde 32'si ise nötr tweetlerden oluşuyor. 


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.07.2014 10:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol