'HÜKÜMET DEVRİLDİKTEN SONRA BURADA YAŞAYACAK'

Sabah gazetesi Fethullah Gülen için Ankara özel bir malikane yapıldığını öne sürdü. İddialara göre Gülen, hükümet devrildikten sonra burada yaşayacak.

23 Ocak 2014 Perşembe 10:58
'HÜKÜMET DEVRİLDİKTEN SONRA BURADA YAŞAYACAK'

  17 Aralık büyük rüşvet yolsuzluk operasyonuyla büyüyen AK Parti  ile Gülen cemaati arasındaki tartışmalarda son iddia Sabah gazetesinden geldi. İddialara göre 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla hükümet devrildikten sonra Türkiye'ye getirilecek olan Fethullah Gülen'e Ankara'da saray bile inşa edildi.

 İşte Sabah gazetesinin tartışılacak haberi şöyle:

 Ankara'da 14 bin metrekarelik alanda bir malikâne yükseliyor. Ruhsatı Akın İpek'in şirketine ait olan yapı, İpek'in "Bir tebessümüne tüm malımı bağışlarım" dediği "Fethullah Gülen'in dönüşü için mi?" sorusunu gündeme getirdi.

Siyaseti itibarsızlaştırmaya yönelik 17 Aralık darbe girişimiyle beraber başlayan paralel devlet tartışmaları sürerken, Ankara Gölbaşı sırtlarında İncek semtinde 5 ay önce temeli atılan bir inşaat, sessiz sedasız yükseldi. Bitme aşamasına gelen, girişinde "İpek Çiftliği" tabelası bulunan ancak çiftlikten çok bir sarayı andıran inşaatın kimin için yapıldığı merak konusu oldu.

ÇANKAYA'DAN YÜKSEKTE
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ormanlığına yakın bölgede bulunan İncek semtindeki inşaatın yapıldığı arsa, Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden daha yukarıda. Ankara'da imara açık en yüksek noktada olan arsa bin 100 metre rakımda bulunuyor. Mogan ve Eymir göllerinin sırtlarında yer alan, Çankaya'ya 15 dakika uzaklıktaki inşaatta, son zamanlarda, hummalı bir çalışma sürüyor. Girişinde "İpek Çiftliği" tabelası olan 14 bin 182 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen binalar, ihtişamlı görünümüyle, çiftlikten çok önemli bir devlet büyüğü için ya da diplomatik amaçla inşa edilen bir yer olabileceği izlenimi uyandırıyor.

V SINIFI RUHSATIN ANLAMI
1 Ekim 2013'te Gölbaşı Belediye İmar Müdürlüğü'nden alınan ve maliyeti yüksek, büyükelçilik ve vali konaklarına özel verilen V sınıfı A grubu (V-A) inşaat ruhsatı da, buranın çiftlik değil, diplomatik merkez ya da saray olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Etrafı duvarla çevrili inşaatı 24 saat boyunca 5 ayrı kulübede bulunan güvenlikçilerin koruması da sarayın önemli biri için yapıldığı izlenimini güçlendiriyor. Koza-İpek Holding'e ait inşaat, ruhsatın verildiği 1 Ekim'den bir ay kadar önce başladı. Mahalle sakinleri, inşaatın 5 ay gibi kısa sürede tamamlanma aşamasına gelmesini şaşkınlıkla karşılıyor. Sarayın bulunduğu arazinin içinde, Bugün gazetesi ve televizyonu ile Kanaltürk televizyonunun sahibi, altın işletmecisi ve Koza davetiyelerinin sahibi Akın İpek'e ait önceden yapılmış bir villa da bulunuyor. İpek'in, villanın yapımıyla yakından ilgilendiği, Koza-İpek Holding yetkililerinin sık sık inşaatla ilgili gelişmeleri izledikleri belirtiliyor. Sarayın, Akın İpek'in "Hocaefendi'nin bir tebessümüne tüm malımı bağışlarım" dediği Fethullah Gülen'in dönüşü için inşa edildiği konuşuluyor.

YÜZME HAVUZU, FIRIN, KONUK EVİ
Mimari projesi Sinan Erdoğan tarafından çizilen sarayda, maksimum konfor için bütün detaylar düşünülmüş. Arazinin hemen hemen yarısı olan 7 bin 179 metrekare kapalı alanı bulunan muhteşem kompleksin içinde, ana binanın haricinde, konuk evi, konuk salonu, fırın ve havuz için de ayrı binalar inşa edilmiş. Ana bina toplam 4 kattan oluşuyor ve 5 bin 653 metrekarelik alana sahip. Ana binanın dışında 5 ayrı yapının daha inşaatı sürüyor. Konuk evi için 842 metre kare, konuk salonu için ise 435 metrekare alan ayrılmış. Kampusta ayrıca, 90 metrekare genişliğinde bir ekmek fırını, 16 metrekare genişliğinde bir de barbekü bulunuyor. Konuk evinin önündeki yüzme havuzunun genişliği 141 metrekare. Isıtması bina içi kaloriferle yapılacak sarayda, tüm birimler için ortak bir depo bulunuyor. Otopark ve haberleşme sistemleri için tek tek projeler hazırlanmış.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.01.2014 11:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol