'HÜKÜMDARA DÖNÜŞTÜ...'

Alman Der Spiegel dergisi bugün çıkan yeni sayısında Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıdı.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 10:26
'HÜKÜMDARA DÖNÜŞTÜ...'

 Erdoğan’ın resmi ve ay yıldızla hazırlanan kapak Türkçe ve Almanca olarak “Der Staat Erdoğan – Erdoğan devleti” başlığıyla çıkıyor.

 
Alt başlığında “Türkiye özgür kalacak mı?” sorusu sorulan 16 sayfalık dosya haberin nedeni ise 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri.
 
Dergi iç sayfalarında da habere Almancanın yanı sıra Türkçe olarak yer verdi. 
 
Derginin önümüzdeki günlerde çok konuşulacağı haberin giriş yazısından belli oluyor. Yazıda, "Yeni padişah: Başbakan Erdoğan demokratik reformlarla çıktı yola, ancak eski dönemin seçkinleriyle ve Gezi Parkı direnişçileriyle mücadelesinde hükümdara dönüştü. Şimdi kendisini cumhurbaşkanı seçtirmek niyetinde. Despot mu olacak bu sefer de?" deniliyor.

YOZGAT MİTİNGİ İZLENİMLERİ
Makalenin başlangıcında Erdoğan’ın Yozgat mitinginden izlenimler veren dergi, mitingi şu sözlerle anlattı: “Keskin nişancılar çatılarda bekliyordu. Mitinge gelenlerin bayraklarını salladığı meydanın üzerinde helikopterler daireler çiziyordu. İstanbul , Ankara ve Karadeniz’den binlerce insan gelmişti. Bu topluluk Başbakan’ı görmek için sıcağın altında saatler boyunca beklemişti. Hoparlörlerden duyulan seçim şarkısı “Milletin Adamı”na, kalabalık eşlik ediyordu. 

Başbakan sahneye geldiğinde başörtülü kadınlar ağlamaya başladı, sakallı adamlar ise dizlerinin üstüne çöktü. Erdoğan ellerini kaldırdı ve kalabalığa, ‘Hepimiz kardeş miyiz? Hepimiz Türkiye miyiz?’ diyerek seslendi. Kalabalık ise ‘Tayyip seninle ölmeye geldik' sloganını atmaya başladı.” 

'ERDOĞAN'A OY VERENLER ONUN ORDULARI'
Başbakan Erdoğan’ın seçim kampanyasını da mercek altına alan Der Spiegel, ''Türkiye’de seçim kampanyaları var, ancak bu, burada olanları ifade etmeye yetmiyor ve bu yüzden Erdoğan seçim kampanyasına ‘İstiklal Savaşı’ diyor! Ona oy verenler onun orduları ve şimdi onu cumhurbaşkanı yapacaklar” ifadelerine yer verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.08.2014 10:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol