"HİTLER BİLE BUNU YAPMADI..."

Manisa Soma'daki maden ocağında meydana gelen kaza, Meclis, gündeminde tartışılıyor.

21 Mayıs 2014 Çarşamba 10:39

 Konuya ilişkin konuşan Altay, "Soma'da, tokat, yumruk, tekme gördük. Protestoya ve tepkiye tahammülü olmayan bir hükümet, iş başında ise orada demokrasi yok demektir. Başbakan'ın Soma'da bir kişi veya kişileri tokatladığı veya yumrukladığı ile ilgili basında çok sayıda haber var. Başbakan'ın bu Genel Kurul'a gelmeden çıkıp Soma'da, tokatladığı veya yumrukladığı insanlardan özür dilemesini bekliyorum. Özür dilemezse, ben kendi adıma bundan sonra ona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demeyeceğim. Sayın hiç demeyeceğim. Recep Tayyip Erdoğan olarak bahsedeceğim" dedi.

Manisa Soma'daki maden ocağında meydana gelen kaza, Meclis, gündeminde tartışılıyor. AK Parti, CHP ve HDP'nin Soma'daki faciayla ilgili Meclis Araştırması açılmasını içeren önergeleri, Genel Kurul'da görüşülüyor. Önergelerin görüşülmesinin ardından Araştırma Komisyonu kurulmasının kabul edilmesi bekleniyor.

"BU MADEN DÖRT DÖRTLÜK DENİLDİ KUSURSUZ DİYE BRİFİNG VERİLDİ"

Konuya ilişkin konuşan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, "Keşke haklı çıkmasaydık. Muhalefetin olduğu kadar iktidar partisi milletvekillerinin de yürekleri yanıyor. Ama yüreklerin yanması hiçbir meseleyi çözmüyor. Soma zaten araştırmalık olmuş. Ortada yasal eksiklikler var. Bu konuda ağırdan aldınız. Denetim eksikliği var. Enerji Bakanı, Soma'ya gittiğimizde bize, 'bu maden dört dörtlük denildi. Kusursuz' diye brifing verildi. İktidar partisi, şimdi ise medyada, şirketi topun ağzına koymuş. Tabi hesabını yargıda verecekler. Bir de siyasi hesabı var. Bu sıralarda oturtanlar siyasi hesabı vereceklerdir" diye konuştu.

"BAŞBAKAN SOMA'DA, TOKATLADIĞI İNSANLARDAN ÖZÜR DİLEMEZSE KENDİSİNE BAŞBAKAN DEMEYECEĞİM"

Altay, "Soma'da, tokat, yumruk, tekme gördük. Protestoya ve tepkiye tahammülü olmayan bir hükümet, iş başında ise orada demokrasi yok demektir. Başbakan'ın Soma'da bir kişi veya kişileri tokatladığı veya yumrukladığı ile ilgili basında çok sayıda haber var. Başbakan'ın bu Genel Kurul'a gelmeden çıkıp Soma'da, tokatladığı veya yumrukladığı insanlardan özür dilemesini bekliyorum. Özür dilemezse, ben kendi adıma bundan sonra ona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demeyeceğim. Sayın hiç demeyeceğim. Recep Tayyip Erdoğan olarak bahsedeceğim" diye konuştu.

"NE HİTLER, NE MUSSOLİNİ, NE STALİN BÖYLE ŞEYLER YAPMADI"

Altay, "Ne Hitler, ne Mussolini, ne Stalin böyle şeyler yapmadı. Demokrasilerde başbakanlar vatandaşına yumruk atamaz. Başbakan özür dilemeden, bu sıralarda oturursa kendisini şiddetle protesto edeceğimi beyan ediyorum. Bu benim demokratik hakkım. Özür dilem Başbakanı küçültmez. İnsandır nefsine, öfkesine hakim olmayabilir" açıklamasında bulundu.

Fırat KESKİNKILIÇ- Hakime TORUN / ANKARA

DHA





Son Güncelleme: 21.05.2014 10:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol