'HIRSIZLIĞI BİLMİYORDUK Kİ'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Vahiy mi geldi 17 Aralık günü yolsuzluk iddiaları ortaya saçıldı" sözlerine Ekrem Dumanlı'dan cevap geldi.

08 Eylül 2014 Pazartesi 11:42
'HIRSIZLIĞI BİLMİYORDUK Kİ'

 Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 17 Aralık'a kadar bunların ağzından tek kelime yolsuzluk duymadığını söyleyen Arınç'a cevap verdi. Dumanlı, "Hırsızlığı/yolsuzluğu bilmiyordu ki konuşsun insanlar. 17 Aralık sabahı ortaya çıkan belgeler herkesi hayretler içinde bıraktı" dedi.

 
ARINÇ: TEK YOLSUZLUK KELİMESİ DUYMADIM
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama yankı uyandırmıştı. Arınç meclis kürsüsünden şunları söylemişti:
 
"Hiç bilmediğiniz bir şey söyleyeyim size, 30 yıldır bu camianın içindeyim, 17 Aralık gelinceye kadar ben bunların ağzından bir tek yolsuzluk kelimesi duymadım. 'AK Parti'den bir bakan, bir milletvekili, bir bürokrat şu işi yapıyor' diye bana bir şikayet gelmedi. Vahiy mi geldi 17 Aralık günü yolsuzluk iddiaları ortaya saçıldı. Gözümüzü açan olay budur."
 
İşte bu açıklamaya cemaatin gazetesi Zaman'ın tepesindeki isminden cevap geldi. Dumanlı bugünkü yazısında Arınç'a böyle seslendi:
 
DUMANLI: HIRSIZLIĞI BİLMİYORLAR
 
"Bülent Arınç Bey  “30 yıldır bu camianın içindeyim, 17 Aralık gelinceye kadar ben bunların ağzından bir tek yolsuzluk kelimesi duymadım…” demiş. Aslında bu hüküm “cemaat”in masumiyet delilidir; suçlu sanılmasının değil. Zira hırsızlığı/yolsuzluğu bilmiyordu ki konuşsun insanlar. 17 Aralık sabahı ortaya çıkan belgeler herkesi hayretler içinde bıraktı. Vakıa, nasıl bir çarkın döndüğünü bilenler de varmış. Mesela Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri Zarrab’dan, altınlardan aylar önce bahsetmiş; hatta manşet atmışlar. Mesela MİT, 8 ay önce rapor yazıp Başbakan’ı uyarmış; bazı bakanlarla Zarrab’ın kirli işler çevirdiğini, bunun kendilerine zarar verebileceğini arz etmiş. Ne yapalım, Bülent Bey’in tabiriyle, “Çok safmışız, aldanmışız…” Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet işlerini bilen biliyormuş; keşke Sayın Arınç onlara kulak verseymiş…"
 
AHMET TURAN ALKAN DA CEVAP VERMİŞTİ
 
Öte yandan "17 Aralık'ta vahiy mi geldi" diye soran Arınç'a diğer Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan da kitabın orta yerinden cevap vermişti.
 
Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yolsuzluklarla ilgili söylediği “N’ooldu, 17 Aralık’ta vahiy mi geldi" sorusuna Ahmet Turan Alkan, "Evet, vahiy geldi ve geleli takriben 1440 sene oldu ama bilir ve iman ederiz ki, her gün, her an nâzil olmuş gibi ter-ü tâzedir. Hazreti Âdem’den beri vahy hep vardı, şimdi de geçerlidir ve kıyâmete kadar da câri kalacak. Yoksa sizin oralara henüz uğramadı mı?" sorusuyla cevap verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.09.2014 13:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol