HEDEFİNDE YİNE ERDOĞAN VARDI...

Trump'ın güvenlik danışmanı olarak olarak seçmesine kesin gözüyle bakılan Frank Gaffney, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı ifadeleriyle bilinen bir isim.

17 Kasım 2016 Perşembe 02:06
HEDEFİNDE YİNE ERDOĞAN VARDI...

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın küresel politikalarının nasıl şekilleneceği, tüm dünyada merak konusuyken, yeni kabinesi de şekillenmeye devam ediyor. Amerikalı kaynaklar, Trump'ın ulusal güvenlik konusunda danışman olarak Frank Gaffney'i seçtiği duyuruyor. Frank Gaffney, daha önce Erdoğan karşıtı hatta Erdoğan düşmanı ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz Nisan ayında bir güvenlik toplantısına katılan Frank Gaffney, Erdoğan'ın "İslami takiyye" yaptığını, asıl amacının İslami bir liderliğe ulaşmak olduğunu iddia etmişti. Gaffney "Erdoğan kendi halkına anlattıkları şeyler ile bize anlatmaya çalıştığı şeyler arasında fark var. Erdoğan bize gelince sürekli, dayanışma hoşgörü merkezli söylemler kullanıyor" iddiasında bulunmuştu.

Erdoğan'ın İslami bir lider olduğunun altını çizen Gaffney, "Erdoğan 13 yıllık iktidarında halkına gönderdiği ana mesaj 'İslam'dan başka bir şey değil" demişti

Gaffney'in Erdoğan'a karşı ifadeleri takiyye ile sınırlı değil. Gaffney konuşmasında, Erdoğan'ı Müslüman Kardeşler (İhvancı) olarak nitelendiriyor ve günün sonunda kendini 'halife' ilan edecek diyor.

FRANK GAFFNEY KİMDİR?

Küresel güvenlik uzmanı olan Frank Gaffney, 1988 yılında kurduğu Center for Security Policy’nin (Güvenlik Politikası Merkezi) başkanlığını yürütüyor. Kuruluşun üyeleri arasında Richard Perle gibi neo-con politikacılar da var.

2010 yılında hazırladığı raporda, şeriatın Amerika için bir tehdit olduğunu iddia eden Gaffney, camileri ‘fitne üretilen yerler’ olarak ‘Truva atı’na benzetiyor. Gaffney, Amerika’nın pek çok yerinde cami karşıtı kampanyalarda ön saflarda görülüyor.

Norveçli katil Breivik, manifestosunda Gaffney ve Center for Security Policy’den yedi yerde bahsetmişti.





Son Güncelleme: 17.11.2016 13:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol