HEDEF 2023 PROJESİNİ ELEŞTİRDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, " Başbakan insanı unutmuş." dedi.

17 Nisan 2011 Pazar 19:27
HEDEF 2023 PROJESİNİ ELEŞTİRDİ
CHP lideri kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti. Belediye önüne gelen ve burada Fakıbaba tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, kendisine el sallayanları selamlayarak başkanlık makamına çıktı. Burada kendisine ikram edilen mırranın tadına bakan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine ziyaret sebebinin Fakıbaba ile aralarında bulunan eski dostluk olduğunu söyledi.

 Fakıbaba'yı belediye başkanı olmadan önce tanıdığını ve SSK Hastanesi Başhekimi olarak kente hizmet ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu şunları anlattı: "Fakıbaba daha sonra belediye başkanı oldu ve gerçekten Urfa'ya büyük hizmetler verdi. Urfa'nın tanınmaya pek ihtiyacı yoktu ama kendisinin büyük katkıları oldu. Kentin pek çok eserini ortaya çıkardı. Urfa'yı güzel, modern bir kent haline getirdi, olağanüstü güzel bir belediye başkanlığı yaptı" dedi.

 Kılıçdaroğlu, Fakıbaba'nın bağımsız olduğunun hatırlatılması ve ziyaretin siyasi anlamı olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı: "Son derece mütevazı, alçak gönüllü, hizmet verirken mesai kavramını göz ardı eden değerli bir belediye başkanı olan Fakıbaba bir halk adamı ve halka hizmet ediyor. Kendisi Urfalılara hizmet ediyor, bizim de ismimiz Cumhuriyet Halk Partisi, yani halkın partisi. Biz halkla kucaklaşmak istiyoruz. Elbette bizim çağrımızın ötesinde sayın Fakıbaba'nın düşüncesi çok önemli. Biz elbette kendisini aramızda görmekten seviniriz."

BAŞBAKAN'IN PROGRAMINDA İNSAN UNUTULMUŞ 

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Seçim beyannamesine ilişkin sorusunu da, "Benim şahsen dinleme imkanım olmadı. Yoğun bir programım vardı; ama hem arkadaşlar aktardı, hem de gazetelerden okudum. Şunu söyleyeyim programda galiba insan unutulmuş" şeklinde yanıtladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol