HDP Saldırısında Kan Aktı, Saldırgan Gözaltında

HDP İzmir binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırgan, Deniz Poyraz isimli kadını öldürdü.

17 Haziran 2021 Perşembe 13:21
HDP Saldırısında Kan Aktı, Saldırgan Gözaltında

HDP’den yapılan açıklamada, “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.” ifadeleri kullanıldı. Daha sonra saldırganın Deniz Poyraz isimli çalışanı öldürdüğü bilgisi aktarıldı.

SALDIRGAN GÖZALTINDA

Saldırganın gözaltına alındığı duyuruldu. Bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Çalışanımız Deniz Poyraz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

KEMALBAY: SORUMLU AKP VE MHP İKTİDARIDIR

Zeynel Lüle’nin konuğu olan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ise şunları söyledi:

“Bu saldırı göz göre göre gelen bir saldırı. Uzun zamandır partimize nefret söylemi iktidar tarafından yaygınlaştırılıyor. Parti binalarımızın önüne kurulan çadırlarla partimiz hedef haline getiriliyor. Parti binamızın önüne polis eliyle kurulan çadır vardı. Polisler nöbet tutuyordu. Bu hedef göstermelerin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki barışı hedef alan provokatif saldırının bugünkü siyasi iktidar eliyle yapıldığını düşünüyoruz. Bunun sorumlusu iktidardır. Şu ana kadar içeriye polisin girmediği bilgisi var. Mafyaların cirit attığı dönemde bu tarz hedef göstermelerin doğal sonucu olarak partimize yönelik bu tip saldırılar gelişiyor. İçeriye sokulan kişi bu sürecin bir parçasıdır. Nefret söylemini yaygınlaştıran iktidara karşı sesimizi çıkaracağız. Bu saldırı iktidardan bağımsız ele alınamaz. Eğer burada insan kılına zarar geldiyse direkt olarak AKP ve MHP sorumludur. Bu saldırıyı Kobane kumpas davasından ve HDP’yi kapatma davasından ayrı ele alamayız.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.06.2021 13:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol