HAYDAR BAŞ'TAN VAATLER

Demokrat Parti Bursa Milletvekili Adayı ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 12 Haziran seçimlerinde her aileden 1 oy alacaklarını belirterek, "Seçmenin yüzde 55'i bizde. 12 Haziran seçimlerinde Türkiye'de 17 milyon kişiden oy alacağız. Güzel bir sinerji oluşturarak bu devi uyandıralım" dedi.

22 Nisan 2011 Cuma 23:31
HAYDAR BAŞ'TAN VAATLER

Yaklaşan genel seçimler öncesinde hazırlıklarını sürdüren siyasi partiler, milletvekilli adaylarını kamuoyuna tanıtıyor. Demokrat Parti (DP) Bursa İl teşkilatı, Bursa milletvekili adaylarını tanıttı. Bağımsız Türkiye Partisi ile Demokrat Parti'nin seçimlere birlikte hazırlanma kararının ardından Bursa'da DP'den 1. sıra milletvekili adayı olan Prof. Dr. Haydar Baş, Altınceylan Restoran'da partililerle buluştu. DP ile birlikte Türkiye'ye ciddi sanayi yatırımlarının olduğunu söyleyen Baş, Celal Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller'in ülkeye önemli kazanımlar sağladığını dile getirdi.


"HER AİLEDE 1 DP'Lİ VAR"


DP'nin cumhuriyetin ikinci partisi olduğunu belirten Baş, 12 Haziran seçimlerinde 17 milyon seçmenden oy alacaklarını dile getirdi. Baş, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre, Türkiye'de 17 milyon aile var. Her ailede mutlaka bir DP'li vardır. Fazla bir şey değil. Her aileden kendi oyumuzu istiyoruz. Bu da 17 milyon oy yapar ve bizi iktidara taşır. Sinerjiyi oluşturarak devi uyandırmalıyız. Var mısınız buna? DP, ulu bir çınardır. Bu ulu çınarı sulayacağız. Bu ulu çınarın dallarını budaklarını kısa zamanda yukarı çıkartacağız" diye konuştu.


Zamanında seçim vaatlerinde ev hanımlarına ve işsizlere maaş taahhüt ettiğinde kendisine 'deli' yakıştırması yapıldığını hatırlatan Baş, birçok siyasi partinin kendi projelerini seçim propagandasına koyduğunu dile getirdi. Baş, "Beni hep çekiştiriyorlardı. Bu iş olur mu diye? Bu projeler dünyada ilgi görmeye başladığı zaman ilk önce Has Parti ortaya çıktı. 'Ben 800 vereceğim' dedi. Ardından CHP '600 TL' vereceğini duyurdu. AK Parti 'çek vereceğim' dedi. Biz kaldık geride. Bunları Haydar hocadan alın desenize. Bizim anlayışımız ile onların anlayışı arasında fark var" ifadelerini kullandı.


Baş, iktidara gelmesi durumunda asgari ücreti 3 bin TL yapacağını öne sürdü. Baş, "Bunun kaynağı gayrisafi milli hasılattır. Bu parayı ev hanımı, vatandaşlık maaşı, burs, harç olarak geri vereceğiz. Piyasada müthiş bir rahatlık olacak. Kazancımız katlanacak. Biz 'bunu veririz' diyoruz" dedi.


"AMERİKA PARASI MORGA GİDECEK"


Avrupa Birliği'nin ayakta kalmak için kendi fikirlerine uymak zorunda olduğunu kaydeden Baş, milli paranın devreye sokulmasıyla Amerikan dolarının morga göndereceklerini kaydetti. Baş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ben bu işi iyi biliyorum. Benim tezim dünyayı kurtarır. Bu ülkeyi kurtarmak için yola çıktık. Bir yürek bin yürek olduk. Köle zihniyetine 'dur' demeye var mıyız. Türk lirasını hayata geçirecek olan Demokrat iktidarı olacak. Güne doğacak. Hep beraber bunları yaşayacağız. Allah'ın izniyle. Kır atı şaha kaldırmaya var mısınız?. Hiç endişe etmeyin. Bu işi yaparız. Amerika kim ki? Türk parasının dünya parası olduğu zaman Amerika parası morga gidecek"





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol