HATİP DİCLE HİKAYE ASLOLAN ÖCALAN!

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 'boykot' çağrısına BDP'den olumlu yanıt geldi. DTK ve BDP'nin kararının ardından ise gözler İmralı'ya çevrildi.

24 Haziran 2011 Cuma 12:19
HATİP DİCLE HİKAYE ASLOLAN ÖCALAN!

 Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 'boykot' çağrısına BDP'den olumlu yanıt geldi. DTK ve BDP'nin kararının ardından ise gözler İmralı'ya çevrildi. İddialara göre, boykot kararına ilişkin Abdullah Öcalan son kararını vermedi. Öcalan'ın pazarlık önceliği Hatip Dicle değil, ev hapsi.

Hatip Dicle krizini İmralı'da yatan Abdullah Öcalan çözecek. İmralı'ya hava muhalefeti nedeniyle 3 gündür gidemeyen avukatların, bugün yarın İmralı'dan kesin mesajı getirmesi bekleniyor.

AMACINA ULAŞACAK

Aydınlık'ın haberine göre, Öcalan'ın '35 milletvekiliyle TBMM'ye gidin, mücadele edin' demesi bekleniyor. Ardından da "Kürt sorununun çözümünde muhatap olarak Abdullah Öcalan alınsın kampanyasının başlatılması" başlatılacak ve Öcalan'ın fikirleri yaygın olarak gündeme getirilecek. "Kan dökülmesini ancak Öcalan engeller" fikriyle Öcalan'ın ev hapsi gündeme getirilecek.

TÜRK DİLE GETİRMİŞTİ

Bu iddialara ise Ahmet Türk'ün YSK kararlarından önce yaptığı 'Öcalan'ın şartları iyileştirilsin' talebi gerekçe gösterildi. Bu süreçte ayrıca KCK davasının tutuklu sanıklarının da serbest kalması sağlanacak. İddiaların bir diğeri ise Ergenekon sanıklarının da serbest bırakılarak dengeler yerinden kurulacak.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol