'HAREMİ ÖZLEMİŞ OLMALI'

AKP Balıkesir milletvekili Tülay Babuşçu'nun dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın tarihteki temsili Türk askerleriyle birlikte çekilmiş fotoğrafını, '90 yıllık reklam arası sona erdi' mesajıyla yorumlamasına CHP'li Melda Onur'dan sert tepki geldi.

16 Ocak 2015 Cuma 14:29
'HAREMİ ÖZLEMİŞ OLMALI'

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki karşılama töreninde, tarihteki temsili Türk askerleriyle birlikte çekilmiş fotoğrafını Twitter’dan paylaşarak, “600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” yazan AKP 'li milletvekili Tülay Babuşçu'ya sosyal medyadan aldığı tepkilere, “Beni tahrik edeceğinizi düşünerek bir beklentiniz mi var bilmiyorum ama size sadece gülüyorum. Günümü şenlendirirsiniz sağolun” yanıtını verdi.

FOTOĞRAF YORUMU
Babuşçu, “Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin’i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı’yla Cumhurbaşkanı’mızın arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zeka. Tabiiki Sn Cumhurbaşkanımızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” mesajına “RTE” adlı kullanıcıdan gelen, “Ey Haçlılar, 600 senelik imparatorluğun 80 yıllık arası sona erdi, geliyoruz, BüyükOsmanlıYürüyüşüBaşladı” mesajını da paylaştı. 

Babuşçu'nun mesajına muhalefet partilerinin kadın vekillerinden sert yanıt geldi. Hürriyet gazetesinden Turan Yılmaz'a konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Ben bu hanımı bugüne kadar hiç görmedim. Bunlar, sosyal medya deyimiyle trollük ediyorlar. Onun için de trolün ağına hiç takılmadan ‘haremi özlemiş herhalde’ deyip geçiyoruz kendisini" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu ise Babuşçu'yu 'cehalet'le suçladı: "Onun tarihi iyi okuması lazım. Demek ki cehaleti dip yapmış o hanımefendinin. Tarih bilgisi, bu cehaletini ortaya vurması gerçekten ayakları yere basmayan özgüvenin göstergesi. Atalarının da kemiklerini sızlatmıştır o ifadeler. Yazık, çok yazık." 

AKP'Lİ BOSTANCI: İMPARATORLUK DÖNEMİ KAPANDI
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, "İmparatorluklar dönemi kapandı. Yaşadığımız zaman, birtakım eleştirilerle birlikte ulus devletlerin zamanı. Genel olarak baktığımız zaman Cumhuriyet dönemi çok önemli, çok değerli ve son derece başarılı. Tülay Hanım kişisel bir değerlendirme yapmış, bir cümleden bir makale konusu çıkartmamak lazım" değerlendirmesini yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.01.2015 14:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol