HARAÇ SKANDALINDA İKİNCİ PERDE...

Soma ve Ermenek’te maden faciasına yol açan “dayıbaşı” sistemini, Meclis’te uygulayan AKP’li vekil, bir hamle daha yaptı.

19 Kasım 2014 Çarşamba 11:00
HARAÇ SKANDALINDA İKİNCİ PERDE...

 TBMM’de yaşanan “dayıbaşı” skandalı büyüyor. Makam arabasının taksitlerini ödemek için havuz oluşturan AKP’li milletvekilinin, bir danışmanını işten atması üzerine, taksitlerinin tamamını ikinci danışmandan talep ettiği ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine ikinci danışmanın işten ayrıldığı belirlendi. Makam arabası için havuz oluşturan vekil ise, konuyla ilgili açıklama yapmayacağını bildirdi.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; Meclis’teki dayıbaşı skandalı büyük yankı uyandırdı. Birçok milletvekili, makam arabası için havuz oluşturan AKP’li kadın milletvekilinin kim olduğunu araştırırken, havuzla ilgili olarak da yeni bilgiler ortaya çıktı. Buna göre, AKP’li kadın milletvekili, makam aracının taksitlerini ödemek için oluşturduğu 800 liralık havuzun, 400 lirasını S.K.’dan, 400 lirasını da ikinci danışman D.B.B.’den istedi. S.K. bir süre sonra vekil için yaptığı ödemede dekontun açıklama kısmına, “... plakalı aracın kredisi için benden istediğiniz para” diye yazdırdı. Söz konusu dekontun açıklama kısmından haberdar olan vekil de, kıyameti kopardı.

TAMAMINI İSTEDİ

Bunun üzerine vekil, danışman S.K’yı işten attı. S.K da vekil hakkında işe dönüş, hakaret ve tazminat taleplerini içeren dava açtı. Dava halen sürerken, vekil makam aracı için taksitlerini diğer danışmanına ödetmeye devam etti. 

Milletvekili, bu sefer danışmanı D.B.B.’den taksit parasının tamamını istedi. Bir süre iki taksiti birden ödeyen ikinci danışman da duruma daha fazla dayanamadı ve işten ayrıldı. Milletvekili, her iki danışmanın yerine yeni danışmanlar aldı. Söz konusu danışmanların da havuza katkı sağlayıp sağlamadığı ise bilinmiyor. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2014 11:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
YusufD 2014-11-19 16:59:51

hacca gidip, başını örtenlerden biridir mutlaka.