GÜLEN'DEN EKMEL AÇIKLAMASI...

17 Aralık operasyonları sonrası yaptığı "beddua" konuşmasının ardından sessizliğe bürünen Fethullah Gülen, "Ekmel" kelimesinin anlamını açıklayarak sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 11:59
GÜLEN'DEN EKMEL AÇIKLAMASI...

 

Gülen'in konuşmasında çatı aday "Ekmel Bey"in ismini çağrıştıran "Her hâlimizde, her tavrımızda, her davranışımızda, iman-ı ekmel, ihsân-ı ekmel, ihlas-ı ekmel, rıza-yı ekmel, yakin-i ekmel demeli, hayatımızı bu atkılar arasında bir dantela gibi düzgün işlemeye bakmalıyız." ifadeleri tartışma konusu olmuştu.
 
Bu sözler Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek olarak yorumlanmıştı.
 
GÜLEN'DEN "EKMEL" AÇIKLAMASI
 
İddialara cevap veren Fethullah Gülen, "Ekmel" kelimesinin anlamını açıklayarak sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.
 
Yapılan yorumlar için "katmerli bir nifaktır" ifadelerini kullanan Gülen şöyle devam etti.
 
"Din ekmel şekilde yaşanmalı, İhsan ekmel şekilde duyulmalı, keşke onu kendilerinin bir kısım müçtehidleri var, müftüleri var onlara sorsalardı 'bu Kur'an'ın ayetlerinden hangisiyle telif edilir.

Zannediyorum insaflarının yitirmemişlerse Efendimiz veda hutbesinde orada nazil olan ayet 'Dininizi ikmal ettirin' diyor, bundan günümüzde bir yönüyle bir şeye namzet olan adamın adına işaretler bulunuluyor diye böyle bir mülahazaya girmek öyle katmerli bir nifaktır ki zannediyorum Abdullah İbn-i Übey İbn-i Selül bunu duysaydı. Vallah bu benim şeytani aklıma gelmemişti diye iki büklüm olur, yüzünü yere koyar zannediyorum"
 
MÜNAFIĞIN İŞİ ÇARPITMAKTIR
 
Sözlerini İhsanoğlu'na destek diye yorumlayanlara sert çıkan Gülen şöyle devam etti:
 
"Münafık, kafilerden daha aşağı cehennem tabakasında muazzab olacak insanlardır. Böyle bir dönemde yaşandığı için din adına ne kadar mükemmellik varsa, ekmel demeyeyim yine Ekmel'e verirler çünkü çarpıtmak huyları, münafığın işi çarpıtmaktır. Etemmiyet içinde din etemmiyet içinde tastamam olma. İslamiyet tastamam yaşanmalı. İhsan şuuru vicdanlarda tastamam duyulmalı. İhlas ruhu ruhlarla tastamam hakim olmalı"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.08.2014 12:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol