'GÜLEN İLE YÜZYÜZE GÖRÜŞTÜK'

CHP Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: Ben ulusal bağımsızlık önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten de rabbimden de vazgeçmem.

05 Aralık 2013 Perşembe 11:24
'GÜLEN İLE YÜZYÜZE GÖRÜŞTÜK'

 CHP Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'e yanıt verdi. Sarıgül, "Ben ulusal bağımsızlık önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'te de rabbimden de vazgeçmem. Atatürk benim kırmızı çizgimdir' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Star TV Ana Haber Bülteni'ne konuk oldu. Nazlı Öztarhan'ın sorularını yanıtlayan Sarıgül, Fethullah Gülen ile 1989 yılında yüz yüze görüştüğünü söyledi. Sarıgül, "Muhterem Fethullah Gülen ile en son olarak rahatsızlandığında da telefonla konuştuk. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim' dedi.

Dershanelerin kapatılmasını doğru bulmadığını da belirten Sarıgül, "Dershanelere haksızlık yapılıyor. Eğitimde yeterli kalite sağlansaydı, kimse dershanelere gitmek zorunda kalmazdı. İktidar on yılda eğitimi 20 kişilik sınıflarda ders yapılacak hale getiremedi' ifadesini kullandı. "Yasaktan değil, özgürlüklerden yanayım' diyen Sarıgül, dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu vurguladı. 'Ben rakiplerimi karalayarak siyaset yapmayacağım' diyen Mustafa Sarıgül, siyasetin etik kurallarına göre davranacağını belirtti.

Nazlı Öztarhan'ın "İttifak yapacak mısınız?' sorusunu da yanıtlayan Sarıgül, "İttifakı sandıkta yurttaşlarımızla yapacağız' dedi. Hiçbir rakibine cevap vermeyeceğinin altını da çizen Sarıgül, Öztarhan'ın Sırrı Sürreyya Önder'in kendisini eleştiren sözlerini gündeme getirmesi üzerine şöyle konuştu:

"Benim rabbim ve Atatürk demem eleştirilmiş. Şu bilinsin, Ben inançlara saygılı laikliği savunuyorum. Camiye de cemevine de kiliseye de gidiyorum. Dinin inaçları siyasetin dışında tutuyorum. Ben dini inançlarımı iktidara değil, manevi huzura giden bir yol olarak görüyorum. Atatürk de benim kırmızı çizgimdir. Atatürk olmasaydı, özgür olamazdık. Rabbim de diyeceğim, Atatürk de bundan vazgeçmem.... Atatürk ulusumuzun lideridir. Atatürkçü olmanın gururunu yaşıyorum.'

Sarıgül, Star TV spikerinin "Gürsel Tekin rakibiniz, Tekin için ne diyeceksiniz?' sorusunu da yanıtladı. Sarıgül, "CHP'de adayların çok olması, demokrasinin güvencesidir, demokrasinin görüntüsüdür. Yarın tüm aday arkadaşlarımızla el ele verecek ve yola çıkacağız' dedi. CHP'li Sarıgül, perşembe günü İstanbul'un dokuz ilçesini ziyaret edeceğini de belirtti.

Yakın çalışma arkadaşı CHP Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Sipahi'nin bir sözünü de kendisine atıf yaparak kullanan Sarıgül, "Hüseyin Sipahi'nin dediği gibi, A'dan Z'ye İstanbul'u dolaşacağım' ifadesini kullandı. Sarıgül, pazar günü ise Zeytinburnu Meydanı'nda olacağını belirtti.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mısınız?' sorusunu yanıtsız bırakan Sarıgül, "Benim adaylık değil, hizmet etme heyacanım var. Sorunuzun cevabını vermek için çok az kaldı. Yurttaşlarım pazar günü Zeytinburnu'na gelsinler' ifadesini kullandı. Sarıgül, 'Ben kaybedeceğim yarışa girmem. 30 Mart gecesi sizinle burada yine yayın yapacağız' dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.12.2013 11:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol