'Gül Ve Arınç Reis'i Arkadan Hançerledi'

Eski Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ı sert sözlerle hedef aldı. Metiner, "Seçimin faturasını geçmişte olduğu gibi Reis'e kesiyorlar" dedi.

21 Nisan 2019 Pazar 22:24

Eski Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Star gazetesindeki köşesinde “Çekin artık şu zehirli dilinizi üstümüzden” başlıklı yazısıyla 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve seçim sonuçlarını değerlendiren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı hedef aldı. 

ARINÇ:'SERTLİK VE TEHDİTLE YOLA ÇIKANLAR KAYDECEK'
Çorum'da katıldığı bir programda konuşan Arınç, "Seçimlerden bir gün önce bana sordular. Dediler ki seçim sonuçlarını nasıl görüyorsunuz. Onlara Hoca Ahmet Yesevi’nin sözlerini hatırlattım. Tatlı dil ve yumuşak huyla konuşanlar, yola çıkanlar kazanacak. Sertlik, tehdit, hiddetle yola çıkanlar kaybedecek, dedim. Bu ne demek dediler. Arif olan anlar dedim. Bilmiyorum doğru mu söyledim. Ahmet Yesevi’nin dediği doğru da, benim yorumum doğrumu bilemiyorum." ifadelerine yer vermişti. 

GÜL: AK PARTİ'NİN KURUCU İLKELERİNDEN YOLUNU ÇEVİREN BEN MİYİM?
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise seçim sonuçlarının ardından verdiği bir röportajda, "AK Parti’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim? Elimdeki 30 km öteyi gösteren dürbün ile baktığımda gördüğüm engeli, engebeyi işaret ettiğim için suçlanmam haksızlık değilse nedir?" diye sormuştu. 

Gül ve Arınç'ın sözlerinin ardından bir yazı kaleme alan Mehmet Metiner, isim vermeden iki ismi sert sözlerle eleştirdi. Metiner yazısının ilgili kısmında şu ifadeleri kullandı: 

"REİS'İ ARKADAN HANÇERLEDİLER"
"İstanbul seçimleri organize/örgütlü bir operasyonla CHP adayına kazandırıldı. Pensilvanya’daki deccalin başındaki örgütün bir terör örgütü olduğuna inanmayanlar 15 Temmuz gecesi “ahmaklıkları”na sahiden yanmış olsalardı İstanbul seçimlerindeki FETÖ operasyonu konusunda zerre miskal kuşku taşımazlardı. 17/25’teki operasyonun, Gezi sürecindeki vandallığın ve kaosun arkasında FETÖ’nün olduğuna inanmadıkları gibi... FETÖ’nün tasfiye sürecinde onlar “yolsuzluk” ve “mağduriyet” edebiyatı yaptılar. 17/25 Aralık’ta Reis’e operasyon çekilirken en etkili ve yetkili makamlarda olmalarına rağmen çıkıp Reis’i sahiplenmediler. Tersine Reis’i arkadan hançerlediler. Gezi sürecinde de aynısını yaptılar. Şimdi aynı beyler tekrar başlarını uzatmaya başladılar.

'SEÇİMİN FATURASINI GEÇMİŞTİ YAPTIĞI GİBİ REİS'E KESİYOR'
Birisi Ahmet Yesevi’ye atıfla İstanbul seçiminin faturasını tıpkı geçmişte yaptığı gibi Reis’e kesiyor. Ama kurnazlıkla. İsim vermeden. Reis’in üslubuna göndermede bulunarak. Diğeri ise “Kurucu ilkelerden saparsanız akıbeti bu olur!” türünden aslında memnuniyetini izhar eden bir yerde durduğunu gösteriyor. Elinde güya 30 km ötesini görebilen bir dürbün varmış da önceden bunu öngörüp söylediği için haksızlığa uğramış da vs... Keşke bir de kendisine bakan bir dürbünü olsaydı diyorum. “En tepeden iniyorum. Bana pek layık değil ama şu-şu koltukları benim için hazırlayın!” anlamına gelen o kibir ve enaniyet kokan tavrını acaba o dürbün kendisine nasıl gösterirdi? Belki de öyle bir dürbünden yoksun olduğu için Erdoğan düşmanı kampın “çatı adayı” olma noktasına kadar sürüklendi. Hem trenden iniyor hem de hala trenin içindeymiş gibi eleştiriler getiriyor. “AK Parti’nin kurucu ilkelerinden yüzünü çeviren ben mi oldum” diyor. Kim peki? Recep Tayyip Erdoğan pek tabii. Kendileri pek bir demokrat, Erdoğan ise “diktatör”! Yazıklar olsun!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.04.2019 23:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol